| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten asuntoni hinta arvioidaan?

31-01-2017

Asunnon hinnan arvioiminen kuuluu niihin asioihin, jotka mietityttävät asunnon myyjiä kaikkein eniten, eikä ihme – onhan asunnon myyntihinnan arvioiminen yksi tärkeimmistä asuntokauppaan vaikuttavista tekijöistä. Yksityishenkilöidenkin on mahdollista seurata asuntojen toteutuneita kauppahintoja tiettyyn pisteeseen asti internetistä löytyvien tilastojen avulla, mikä voi antaa alustavia suuntavinkkejä omankin asunnon hinnan arvioimiseen.

Internetin julkiset hintatilastot eivät kuitenkaan yksinään riitä hinta-arvion suunnitteluun, sillä asunnon hinta-arvioon vaikuttavat myös sellaiset seikat kuten asunnon ominaispiirteet, mahdollinen remontintarve sekä esimerkiksi taloyhtiön kunto. Jo yksistään asunnon sijaintikerros sekä ikkunanäkymät voivat vaikuttaa siihen, millaista hintaa asunnosta voidaan lähteä pyytämään – esimerkiksi merelle tai joelle avautuva näköala on taatusti sellainen seikka, joka lisää asunnon kiinnostavuutta ostajien silmissä ja vaikuttaa siten myös pyyntihintaan.

Toimiva ja selkeä pohjaratkaisu, säilytystilan määrä, parveke tai piha, sisustus- ja materiaaliratkaisut tai vaikkapa taloyhtiön hissillisyys tai hissittömyys voivat kaikki vaikuttaa siihen, millainen asunnon hinta-arviosta muodostuu. Myös sijainti ja lähialueen palvelut vaikuttavat luonnollisesti asunnon kiinnostavuuteen, ja hinnan arvioimiseen vaikuttaa myös se, kuinka paljon alueella on sillä hetkellä tarjolla samankaltaisia asuntoja. Muun muassa näitä kaikkia seikkoja välittäjä punnitsee laatiessaan kohteelle hinta-arviota.

Alustava asunnon hinta-arvio tarkentuu arviokäynnillä

Meiltä Aureasta voit pyytää kohteellesi myyntiarviota helposti netin kautta. Hinta-arviota varten tarvitsemme tiedot myytävän kohteen asuntotyypistä, valmistumisvuodesta, pinta-alasta sekä tarkan katuosoitteen, joiden perusteella voimme selvittää kiinteistönvälittäjien tilastoista lähialueen vastaavien asuntojen toteutuneet myyntihinnat ja tämänhetkisen tarjonnan.

Hinta-arvio tarkentuu arviokäynnillä, jossa välittäjä pääsee tutustumaan kohteeseen paremmin ja näkemään, millaisia ovat juuri kyseisen asunnon ominaispiirteet. Samalla voitte samalla sopia muista asunnon myyntiin liittyvistä asioista, joiden avulla kohteen markkinointi saadaan polkaistua tehokkaasti käyntiin. Kannattaa muistaa, että asunnon hinta-arviossa tärkeintä on realismi: liian matala myyntihinta on epäedullinen myyjälle, mutta toisaalta liian korkea hintapyyntö saa ostajat kaikkoamaan, mikä ei varmasti ole yhdenkään asunnonmyyjän toiveena.

Asuntokaupassa tehokas välittäjä on myyjälle ehdoton valttikortti, sillä ammattitaitoinen välittäjä osaa määritellä kohteellesi perustellun hinta-arvion sekä markkinoida kohdettasi oikeissa kanavissa oikeille ostajaehdokkaille. Pyydä asuntosi myyntiarviota täältä!

 

Lue lisää:

Viisi kysymystä ja vastausta asunnon myyntiä pohtivalle

Viisi syytä, miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen asuntokaupassa kannattaa

Jaa kirjoitus eteenpäin