| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon myyjän muistilista

15-08-2017

Päätöksistä kaikki alkaa

Kodin myynnin ensimmäinen askel on usein myös se kaikkein suurin: päätösten tekeminen. Muutitpa sitten pienemmästä isompaan, kaupungista maalle tai vaikka omakotitalosta kerrostaloon, vaatii päätöksen tekeminen aina perusteellista pohdintaa. Kun päätös on tehty, on aika ottaa yhteyttä välittäjään.

 • Aurean kautta voit tilata halutessasi sähköisen myyntiarvion, jonka avulla saat alustavan arvion asuntosi markkina-arvosta. Lomake on helppo ja nopea täyttää.
 • Ennen myynnin aloittamista välittäjä käy luonasi arviokäynnillä, jonka avulla hinta-arviossa voidaan ottaa huomioon myös asunnon yksilölliset piirteet. Samalla pääsemme keskustelemaan yhdessä myyntiin liittyvistä käytännön asioista ja sinun omista toiveistasi asunnon vaihtoon liittyen.
 • Muistathan, että asunnon myyjänä sinua sitoo tiedonantovelvollisuus, jonka mukaan sinun on kerrottava kaupan kohteesta kaikki sellaiset tiedot, joiden voidaan olettaa vaikuttavan asunnon myyntiin. Näistä asioista juttelemme vielä tarkemmin ennen myynnin käynnistymistä.
 • Kun olet tyytyväinen hinta-arvioon, solmimme kohteesta kirjallisen toimeksiantosopimuksen – ja myynti voi alkaa!

Kohti markkinointia!

 • Kun myyntisopimus on tehty, on edessä myynnin aloittaminen. Sitä varten laadimme kohteesta myyntiesitteen, ja valokuvaajamme tulee ottamaan kodistasi edustavat myyntikuvat. Kuvien ottamista varten annamme sinulle muutamia täsmävinkkejä, miten kuvaamiseen kannattaa valmistautua. Siivouksella pääsee pitkälle, pienellä stailauksella vielä pidemmälle. Lue lisää: Siivous, stailaus vai remontti?
 • Meillä on käytössä myös uudenlainen 3D-esittely, jonka avulla ostajaehdokkaat pääsevät tutustumaan myytävään kotiin virtuaalisesti jo ennen ensimmäistäkään varsinaista esittelyä. 3D-esittely on ostajien keskuudessa varsin pidetty, sillä sen avulla kohteen pohjapiirros ja mittasuhteet on usein helpompi hahmottaa kuin pelkästään valokuvien avulla. Halutessasi laadimme kohteestasi myös 3D-esittelyn. 3D-esittelystä voit lukea lisää täältä.
 • Kun valokuvat on otettu ja esitteet laadittu, on aika käynnistää markkinointi. Kodistasi laaditaan myynti-ilmoitus Aurean omille kotisivuille sekä tietysti tärkeimmille asunnonhakuportaaleille. Emme unohda myöskään perinteistä sanomalehti-ilmoittelua, sillä haluamme varmistaa, että kohteesi saa näkyvyyttä mahdollisimman monipuolisesti.
 • Jo ennen myynnin käynnistymistä olemme keskustelleet kanssasi siitä, miten esittelyitä olisi järkevintä järjestää. Yleisesittelyt ovat edelleen tehokas keino kohteen markkinointiin, mutta myös yksityisnäyttöjen järjestäminen onnistuu mainiosti. Sovimme aina esittelyiden aikatauluista kanssasi erikseen. Lue lisää asuntoesittelyyn valmistautumisesta.

Tarjouksista kaupantekoon

 • Meille on tärkeää, että sinä asunnon myyjänä olet perillä siitä, miten myyntiprosessi etenee. Pidämme yhteyttä säännöllisesti ja kerromme sinulle viipymättä heti, kun kohteestasi tulee ostotarjouksia.
 • Tarjousneuvotteluiden tarkoituksena on löytää asunnolle molempia kaupan osapuolia miellyttävä hinta. Kun saat kohteesta ostotarjouksen, voit joko hyväksyä sen sellaisenaan, tehdä vastatarjouksen tai hylätä tarjouksen – valinta on sinun.
 • Kun hinnasta on päästy yksimielisyyteen ja käytännön asioista keskusteltu, on edessä kaupantekotilaisuuden järjestäminen. Ennen tilaisuutta välittäjäsi huolehtii vielä nähtäväksesi kauppakirjaluonnokset, jotta ehdit tutustua niihin rauhassa. Kaupantekotilaisuudessa käymme vielä yhdessä läpi kaupantekoon liittyvät seikat ja varmistamme, että osapuolet ovat käytännön asioista yksimielisiä. Kaupantekotilaisuus on aina kutkuttavan jännittävä ja kenties hieman juhlallinenkin hetki, myös välittäjän mielestä – ja onnistunutta kauppaa sietää juhlistaa!

Kaupanteon jälkeen…

Nimet ovat paperissa ja nyt se on varmaa – kotisi on saamassa uuden omistajan, joka on varmasti ikionnellinen uudesta kodistaan. Kenties sinullakin on jo uusi koti kiikarissa, tai sitten etsintäsi on nyt vasta aluillaan.

 • Me haluamme kuulla sinusta myös kaupanteon jälkeen, joten toivomme, että annat palautetta toiminnastamme. Sitä varten lähetämme sinulle tyytyväisyysselvityksen, jossa voit kertoa mietteitäsi välityksen onnistumisesta ja kertoa, mikäli voisimme mielestäsi kehittää toimintaamme entisestään.
 • Vähitellen on aika alkaa pakata ensimmäisiä muuttolaatikoita. Muuttajan muistilistasta voit tarkistaa, mitä kaikkea muuttajan on hyvä pitää mielessä.

 

Lue lisää aiheesta:

Näin asunnon osto etenee! Pieni muistilista ostajalle

Millaisia asiakirjoja kiinteistökauppaan liittyy?

Viisi syytä, miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen asuntokaupassa kannattaa

Jaa kirjoitus eteenpäin