| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon myyminen – miten saan myyntiprosessin käyntiin?

18-09-2019

Asunnon myyminen – yhteys kiinteistönvälittäjään!

Asuntokaupat tehdään useimmiten kiinteistönvälittäjän avulla. Tähän on hyvät syynsä. Välittäjä takaa turvalliset kaupat ja myyntiprosessi on välittäjän avulla helpompi, huolettomampi ja usein myös nopeampi. Välittäjä muun muassa huolehtii kaupoissa tarvittavien asiakirjojen hankkimisesta. Ostajat myös mieluummin ostavat kohteita, joissa myynnissä on mukana kiinteistönvälittäjä, sillä välittäjä takaa turvalliset ja puolueettomat kaupat molemmille kauppaosapuolille.

Kun olet päättänyt myydä asuntosi tai edes harkitset sitä, ota ensimmäisenä yhteys kiinteistönvälittäjään. Asunnon myyntiprosessi käynnistyy hinta-arviolla. Alustavan hinta-arvion voit saada sähköisesti ilmoittamalla asuntosi koon, sijainnin, tyypin ja valmistumisvuoden. Lopullisen hinta-arvion kiinteistönvälittäjä kuitenkin tekee vasta käytyään kohteessa paikanpäällä. Näin välittäjä voi ottaa huomioon kaikki asunnon hintaan vaikuttavat seikat, esimerkiksi asunnon kunnon ja erityispiirteet. Muista, että hinta-arvio ei sido sinua vielä mihinkään!

Asunnon myyminen – toimeksiantosopimus

Kun teet päätöksen antaa asuntosi myynti kiinteistönvälittäjän haltuun, tehdään myyjän ja välittäjäliikkeen välille toimeksiantosopimus. Sopimus on usein kirjallinen. Sähköinen toimeksiantosopimus on myös pätevä, kunhan molemmilla sopijaosapuolilla on mahdollisuus tallentaa tai tulostaa sopimus eikä kumpikaan osapuoli pääse muuttamaan sopimusta yksipuolisesti, ilman toisen hyväksyntää.

Toimeksiantosopimukseen kirjataan aina vähintään perustiedot, kuten myyjän tiedot, myyntikohde, sopimuksen voimassaoloaika, välitysliikkeen palkkio sekä oikeus käsirahan ottamiseen. Lisäksi sopimukseen voidaan tapauskohtaisesti kirjata erilaisia yksityiskohtia myynnistä, esimerkiksi, miten välittäjä tiedottaa myyjää prosessin etenemisestä, miten myyntikohdetta markkinoidaan tai miten asuntonäytöt järjestetään.

Lue lisää toimeksiantosopimuksesta.

Jos olet samaan aikaan ostamassa uutta asuntoa, kun myyt vanhaasi, ota yhteys myös pankkiisi. Pankin asiantuntijan kanssa voit neuvotella asunnonvaihtoon liittyvistä raha-asioista.

Asunnon myyminen – markkinoinnin kautta kohti ensiesittelyä!

Olet tehnyt päätöksen myydä asuntosi ja toimeksiantosopimus on tehty. Nyt myyntiprosessi tosissaan pääsee käyntiin. Yleensä kiinteistönvälittäjä aloittaa asunnon markkinointimateriaalin valmistelun heti, kun toimeksiantosopimus on tehty. Kiinteistönvälittäjä laatii asunnostasi kuvaavan ja edustavan myynti-ilmoituksen sekä esitteen, jonka sinä hyväksyt.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja nykyisessä netti-ilmoitusten maailmassa asunnon markkinointikuvat ovat keskeisessä roolissa. Kiinteistönvälittäjä huolehtii, että asunnostasi on laadukkaat ja edustavat kuvat. Asunnon myyntikuvia ja tulevia asuntonäyttöjä varten kotia on syytä vähintäänkin siistiä. Pieni stailaus tekee usein myös hyvää. Asunnon on hyvä näyttää kotoisalta ja asutulta, mutta siistiltä.

Markkinointimateriaalin valmistuttua kiinteistönvälittäjä alkaa markkinoida asuntoasi sovitulla tavalla. Myyntiprosessi on hyvässä vauhdissa ja asunnon ensiesittely odottaa!

Meillä Aureassa on käytössä omat sisustussuunnittelijat ja ammattivalokuvaajat, jotka auttavat tekemään asunnostasi edustavan ja ottamaan parhaat mahdolliset myyntikuvat.

Myymässä asuntoasi? Ota yhteys meihin tästä.

Lue lisää:

Viisi kysymystä ja vastausta asunnon myyntiä pohtivalle

Asunnon markkinointi – asunnon myyntikuvat

Siivous, stailaus vai remontti?

Asunnon myynti – tärkeimmät huoneet myynnin kannalta

Jaa kirjoitus eteenpäin