| Avoinna arkisin klo 9-17

Käsitteet haltuun: LKV ja julkinen kaupanvahvistaja

24-10-2017

LKV on laillistettu kiinteistönvälittäjä

LKV on lyhenne sanoista laillistettu kiinteistönvälittäjä. Kiinteistönvälitystä säätelevän lain mukaan LKV-lyhennettä saa käyttää vain sellainen henkilö, joka on hyväksytysti läpäissyt Keskuskauppakamarin järjestämän LKV-kokeen. LKV-lyhennettä saavat käyttää myös kiinteistönvälitysliikkeet merkkinä laadukkaasta kiinteistönvälityksestä. Nimikkeiden ja lyhennysten käyttöä valvoo Aluehallintovirasto.

Aiemmin kiinteistönvälitysalalla oli voimassa säännös, jonka mukaan kiinteistönvälitysyrityksessä tuli olla vähintään yksi LKV-pätevyyden hankkinut henkilö. Vuonna 2016 lakia kuitenkin muutettiin niin, että nykyään vähintään puolella kiinteistönvälitysyrityksen välitystehtäviä suorittavista työntekijöistä tulee olla ammatillinen pätevyys. Tämän lakimuutoksen avulla on haluttu ennen kaikkea varmistaa, että kiinteistönvälityspalveluita tarjoavan yrityksen palvelut ovat laadukkaita ja hyvän välitystavan mukaisia.

Keskuskauppakamari järjestää kokeen tavallisesti kaksi kertaa vuodessa, ja se kestää noin viisi tuntia. Kokeessa mitataan välitysalan tuntemista laajasti, ja vastaajan on hallittava niin ajantasainen kiinteistönvälitysalan lainsäädäntö kuin hyvän välitystavan mukaiset käytännötkin. LKV-kokeen läpäisee yleensä vain noin kolmannes kokeeseen osallistujista, joten osaamista todella tarvitaan.

Asiakkaalle laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinto kertoo, että välittäjä on alansa ammattilainen, joka tuntee kiinteistönvälitysalan lainsäädännön ja toimii hyvän välitystavan mukaisesti. Toki nämä ehdot voivat täyttyä myös silloin, vaikkei välittäjältä löydykään LKV-tutkintoa. Välittäjän kouluttautuminen ei myöskään pääty tutkinnon saamiseen, vaan muuttuvat markkinat vaativat, että hyvän välittäjän on jatkuvasti opittava uutta ja kehityttävä työssään. Meillä Aureassa välittäjien tietotaidon päivittäminen on osaamisemme kivijalka, ja siksi kouluttaudumme säännöllisesti ja hankimme tietoa alan viimeisimmistä muutoksista: näin pystymme jatkuvasti kehittämään palvelukokonaisuuttamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Julkinen kaupanvahvistaja sinetöi kiinteistökaupat

Kun asuntokaupan kohteena on kiinteistö, tarvitaan kaupantekotilaisuudessa myös kaupanvahvistajaa. Virallisen kaupanvahvistajan tehtävänä on sananmukaisesti vahvistaa kauppa kaikkien sopimuksen allekirjoittajien tai asiamiesten ollessa läsnä. Aureassa toimii tällä hetkellä neljä kaupanvahvistajaa, joten ostaessasi asunnon meidän kauttamme hoituu kaupanvahvistajan hankkiminen vaivattomasti.

Asuntokaupan ammattilaiset palveluksessasi!

Aurea LKV

 

Lue lisää:

Käsitteet haltuun: Mikä on ostotarjous?

Käsitteet haltuun: Mikä on varainsiirtovero?

 

Jaa kirjoitus eteenpäin