| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten löytää sijoitusasuntoon hyvä vuokralainen?

28-02-2017

Hyvän vuokralaisen löytäminen vaatii sijoitusasunnon omistajalta huolellista valmistautumista, ihmistuntemusta ja usein myös ripauksen onnea. Asuntosijoittamisen kannalta olennaista on tasaisen vuokratuoton saaminen, joten moni pyrkiikin löytämään asuntoon alusta alkaen mahdollisimman pitkäaikaisen vuokralaisen. Näillä vinkeillä pääset alkuun vuokralaisen etsinnässä!

Kaikki alkaa ilmoituksesta

Jotta potentiaaliset vuokralaiset löytävät juuri kyseisen asunnon kaikkien vuokra-asuntojen joukosta, kannattaa vuokrailmoituksen tekemiseen panostaa. Siinä missä ennen ilmoitukseksi saattoi riittää parin rivin teksti-ilmoitus paikallislehden Vuokrataan-palstalla, vaatii yhä useampi tämän päivän vuokra-asunnon etsijä kohteesta valokuvia ja riittäviä tietoja ennen yhteydenottoa. Helpoimmin asunnon mainostaminen onnistuu netin ilmoitusportaaleissa.

Hyvät kuvat kertovat kohteesta enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa, joten pyri ottamaan vuokrakohteesta laadukkaat kuvat valoisaan aikaan ja liitä ilmoitukseen mukaan myös vuokra-asunnon pohjapiirros. Sen avulla vuokra-asuntoa etsivä näkee helposti, vastaako asunto hänen tarpeitaan.

Mieti vuokra kohdalleen

Vuokra-asunnon suhteen on tärkeää miettiä kohteelle mahdollisimman osuva vuokra. Asunnon vuokran määrää pohtiessa kannattaa tutkia esimerkiksi vuosittaisia vuokrankehitystilastoja, alueen yleistä vuokra-asuntotarjontaa ja suhteuttaa yleinen vuokrataso kohteen kuntoon ja muihin ominaisuuksiin.

Vuokran suuruuden suhteen paras valinta on usein kultainen keskitie: liian matala vuokra ei luonnollisesti ole kannattava ratkaisu vuokratuoton kannalta, mutta toisaalta liian korkea vuokra voi saada vuokralaiset vaihtumaan usein heidän löytäessään vastaavia asuntoja edullisemmalla vuokralla.

Tutustu vuokralaiseen

Etenkin sesonkiaikoina vuokra-asuntomarkkinoilla riittää kuhinaa, ja sopivan oloisia vuokralaisehdokkaita voi löytyä useampiakin. Vuokranantajana kannattaa aina pyrkiä haastattelemaan asunnon hakijat ennen vuokrasopimuksen solmimista.

Vuokralaiselta voi kysellä kysymyksiä, jotka liittyvät asumiseen ja vuokran maksamiseen, mutta liiat yksityiselämän utelut on syytä jättää haastattelusta sivummalle. Hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi elämäntilanteeseen liittyvät kysymykset, kuten työ- tai opiskelukuvioiden ja tulevaisuudensuunnitelmien tiedustelu. Tarvittaessa hakijalta voi pyytää palkkatodistusta tai todistusta opiskelupaikasta. Luottotiedot on hyvä selvittää, mutta niiden lisäksi vuokralaiseen kannattaa tutustua mahdollisuuksien mukaan kasvokkain. Paras vuokrasuhde syntyy, kun molemmat osapuolet ovat liikkeellä rehellisin ja avoimin mielin, ja vuokrasuhde perustuu molemminpuoliseen luottamukseen.

Etsitkö sopivaa sijoitusasuntoa? Selaa asuntotarjontaamme täällä tai ota suoraan yhteyttä!

 

Lue lisää:

Mistä hankkisin ensimmäisen sijoitusasuntoni?

Totta vai tarua? Neljä väitettä sijoitusasunnon hankkimisesta

Jaa kirjoitus eteenpäin