| Avoinna arkisin klo 9-17

Parvekkeen ja terassin sisustus

18-04-2018

Parvekkeen ja terassin sisustus: kalusteet

Parvekkeen ja terassin sisustus ja kalustevalinnat tehdään tilan mukaan. Pienelle parvekkeelle saattaa mahtua vain pienet tuolit ja pöytä tai pieni sohva. Isolle parvekkeelle tai terassille kannattaa puolestaan panostaa kunnon oleskeluryhmään pöytineen ja sohvineen.

Materiaaleja voi hyvin yhdistellä, mutta kannattaa kiinnittää huomio materiaalien soveltuvuuteen ulkokäytössä. Puu ja rottinki ovat perinteisiä ja suosittuja ulkotilojen materiaaleja ja ne luovat lämmintä tunnelmaa. Puun rinnalla tai sijasta voi käyttää myös metallisia ja muovisia kalusteita. Kankaissa kannattaa huomioida auringonvalo, sillä värit voivat haalistua auringossa.

Lasitetulla parvekkeella ja katetulla tai lasitetella terassilla kalusteet ovat paremmin suojassa. Kestävät kalusteet voi säilyttää lasitetussa tilassa jopa ympäri vuoden.

Suojaa auringolta

Vaikka kesällä haluaa nauttia auringosta, kannattaa ulkotiloissa olla myös suojaa auringolta. Avoinaiselle terassille voi hankkia oleskeluryhmän suojaksi suuren auringonvarjon, katoksen tai näyttävän paviljongin. Myös aidat ja pensasaidat voivat toimia suojaavana elementtinä. Lasitetuille parvekkeille ja terasseille puolestaan on paljon erilaisia kaihdin- ja verhovaihtoehtoja. Auringonsuoja toimii suojana myös tuulelta ja sateelta.

Lasitetuissa tiloissa lämpötila nousee kesällä helposti korkeaksi ja suoja auringolta auttaa myös pitämään ulkotilojen lämpötilan hallinnassa. Varjo suojaa niin ikään kalusteita ja tekstiilejä.

Kuva:https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA6271/
Kuva:https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA6271/

Kasvillisuus luo eloisuutta

Kasveissa on valinnanvaraa ulkotiloissa ja ne tuovat eloa sisustukseen. Viherpeukalo voi kasvattaa terassilla ja parvekkeella yrttejä tai vaikkapa omat tomaatit. Myös kukissa on paljon valikoimaa. Jos kasvit eivät tahdo pysyä elossa, voi ulkotiloja piristää myös leikkokukilla, joita voi myös helposti vaihdella.

Kasvit voi ryhmitellä näyttäviksi kokonaisuuksiksi. Kannattaa käyttää erilaisia kukkaruukkuja ja erikokoisia kasveja, jolloin kokonaisuudesta tulee persoonallinen ja eloisa. Parvekkeelle sopivat hyvin myös amppelit ja parvekelaatikot kukille.

Piensisustusesineet myös ulkotiloihin

Sisällä sisustuksessa käytetään paljon erilaisia piensisustusesineitä vilteistä tyynyihin, kynttilöihin ja lyhtyihin. Piensisustusesineet voi hyvin tuoda myös ulkotiloihin. Tekstiilit ja erilaiset valonlähteet tuovat lämpöä tunnelmaan ja viileinä iltoina myös lämpöä ulkotiloissa oleskeleville. Konkreettista lämpöä voi tuoda myös erilaisilla lämmittimillä tai ihan oikealla tulisijalla.

Persoonallisuus ja kontrastit ovat trendi sisätiloissa, joten tuo ne myös ulos. Käytä erilaisia tekstuureja, värejä sekä materiaaleja ja vältä pareja. Esimerkiksi kaksi erityylistä ja -kokoista lyhtyä rinnakkain ovat mielenkiintoisempi elementti kuin pari samanlaisia lyhtyjä.

Lyhtyjen ja kynttilöiden lisäksi ulkotiloja voi valaista paristokäyttöisillä lampuilla. Aurinkoiseen tilaan voi hankkia aurinkoenergialamppuja, jotka päivällä keräävät auringosta energian ja valaisevat illalla. Ethän jätä lyhtyjä tai kynttilöitä kuitenkaan ulkotiloihin ilman valvontaa. Kynttilät on syytä pitää myös pois auringonvalosta tai kovin lämpimistä tiloista, jossa ne voivat sulaa.

Nautinnollisia hetkiä ulkotiloissa!

Lue lisää aiheesta:

Pihavalaistus tuo turvaa ja tunnelmaa

Pihan valmistelu asuntonäyttöä varten – viisi vinkkiä

Ajankohtaiset ideat terassille ja parvekkeelle

Jaa kirjoitus eteenpäin