| Avoinna arkisin klo 9-17

Pihan valmistelu asuntonäyttöä varten – viisi vinkkiä

06-06-2017

1. Siivoa ylimääräiset esineet pois näkyvistä.

Sään salliessa on mukavaa oleskella pihalla, ja ulkona puuhastellessa kaivetaan myös esiin monenlaiset tavarat: puutarhatyökalut, lasten lelut ja pelivälineet. Ennen asuntonäyttöä kannattaa kuitenkin huolehtia, etteivät ylimääräiset kimpsut ja kampsut vie huomiota pois itse pihan ulkonäöstä.

Siivoa ylimääräiset esineet pois näkyvistä tai kokoa ne yhteen paikkaan asuntonäytön ajaksi. Nosta lasten kaatuneet pyörät telineeseen tai vie pyörävarastoon, raivaa remontin jäljet ja keskeneräiset projektit pois näkyvistä ja vie puutarhanhoitovälineet ja muut työkalut varastoon. Huolehdi, että etenkin ulko-oven edusta on vapaa ylimääräisistä tavaroita.

2. Siisti kuisti ja terassi.

Portaiden ja kuistin lakaisu ja terassin siistiminen ovat varsin nopeita, mutta tärkeitä toimenpiteitä pihan viihtyvyyden lisäämiseksi. Etenkin siitepölyaikaan terassin laudoitukselle ja pihakalusteiden päälle kertyy helposti kunnon pölykerros, joka kannattaa puhdistaa, jotta pintamateriaalit pääsevät oikeuksiinsa ja vaikutelma on huoliteltu. Jos terassi kaipaa huoltokäsittelyä, kannattaa se hoitaa alta pois hyvissä ajoin ennen esittelyjä, jos olosuhteet suinkin sallivat.

3. Huolla ja leikkaa nurmikko.

Tasainen, kaunis nurmikko on takuuvarma myyntivaltti. Jotta nurmikko pysyisi siistinä, on sitä hoidettava ja lannoitettava säännöllisesti. Vanha nurmi voi vaatia aika ajoin paikkausta alueille, joissa nurmikkoon on syntynyt aukkoja. Ennen asuntonäyttöpäivää tärkeintä on kuitenkin huolehtia, että nurmikko on leikattu siistiksi.

Pihan valmistelu asuntonäyttöä varten
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5715/

4. Siisti istutukset ja istutusalueiden reunat.

Siististi rajatut nurmi- ja istutusalueet näyttävät upeilta ja luovat heti vaikutelman viimeistellystä pihasta. Jotta nurmikko ei leviäisi kukkapenkin puolelle, kannattaa istutukset ja nurmikko erottaa toisistaan selkeästi. Istutusten rajauksessa voi hyödyntää niin valmislaattoja, luonnonkiviä kuin vaikkapa erilaisia kierrätysmateriaalejakin.

Nopea ja edullinen vaihtoehto istutusten rajaamiseen on nurmikon reunojen kanttaus, joka suoritetaan noin pari kertaa kesän aikana. Kanttaukseen paras työväline on kanttausrauta tai kanttauslapio. Kun vielä kitket rikkaruohot ja siistit pensaat kuntoon, on piha varmasti mahdollisimman kutsuvan näköinen.

Vinkki! Jos pihalla puuhastelu ei houkuttele ja istutuksetkin ovat jääneet vähemmälle, voi kesäkukillakin saada ihmeitä aikaan. Muutama kaunis amppeli tai ruukkukasvi ulko-oven edustalla ja terassilla lisää viihtyisyyttä kertaheitolla.

5. Huolehdi, että pihaan pääsee autolla.

Vielä viimeisenä: muista varmistaa ennen asuntonäyttöä, että esittelyyn saapujilla on esteetön kulku kotiisi, ja että etupihalla on riittävästi parkkitilaa. Onnea asuntoesittelyyn!

 

Lue lisää:

Kotipiha kauniiksi, osa 1: pihasuunnittelu

Kevään tarkistuslista pihalle

Jaa kirjoitus eteenpäin