| Avoinna arkisin klo 9-17

6 vinkkiä – näin otat kaiken irti parvekkeesta tai terassista!

21-06-2020
  1. Kasveilla raikas look

Viherkasvit piristävät ja lisäävät parvekkeen tai terassin sisustuksen ulottuvuuksellisuutta. Kasveja voi stailata monella tavalla, minkä takia ne soveltuvat jokaiselle parvekkeelle ja terassille. Jos kesällä on reissussa, eikä pääse kastelemaan kasveja, niin myös tekokasvit ovat hyvä vaihtoehto. Kasvit eivät siis ole automaattisesti vaivalloisia, vaan jokainen voi oman viitseliäisyyden perusteella pohtia, mikä sopisi parhaiten itselle. 

 

Lähiaikoina suosiossa ovat olleet erityisesti 70-luvun makramee -amppelit sekä roikkuvat lasiruukut, joihin laitetaan ilmakasveja. Rönsyinen ja monikerroksinen vihersisustus on suositumpaa, kuin kasvien ripotteleminen sinne tänne.

 

  1. Älä päästä auringonvaloa paahtamaan asuntoa

Kesäaikana auringonvalo lämmittää asuntoa, joka voi tehdä lämpötilasta tukalan. Auringonvalo voi myös vaalentaa tekstiilejä, mikä kannattaa ottaa huomion sisustuksessa. Kuumuutta vastaan voi taistella ilmastoinnin tehostamisella sekä estämällä auringonvalon pääsemisen ikkunoista. 

Terassille voi esimerkiksi laittaa aurinkovarjon kalusteiden suojaksi, jolloin suojaisuutta tulee auringonpaisteelta sekä sateelta. 

 

Lasitettu parveke voi olla melkoinen pätsi kesäisin. Jos kuumuus muodostuu ongelmaksi, niin kannattaa panostaa esimerkiksi sälekaihtimiin tai pimennysverhoihin. 

 

  1. Kalusteilla mukavuutta

Puutarhakalusteita on joka lähtöön, on rottinkia, taittotuoleja sekä baden badeneita! Ennen kuin lähtee suin päin kalusteostoksille, niin kannattaa mitata tila huolellisesti. Puutarhakalusteita valitessa kannattaa varoa, että ei tee tilasta liian tukkoista, joka tekee terassista tai parvekkeesta entistä pienemmän näköisen.

 

  1. Älä unohda lattiaa

Jos parvekkeen tai terassin lattia on vain paljasta betonia, niin kannattaa laittaa esimerkiksi puulaattoja, jotta lattia ei tunnu epämukavan kylmältä sukissa viileinä iltoina. 

 

  1. Stailaa tekstiileillä

Tekstiilien kuoseilla voi erottua, sillä vain maa ja taivas on rajana, ainakin melkein. Terassille tai parvekkeelle voikin sijoittaa esimerkiksi maton, koristetyynyjä, peittoja tai verhot. 

 

Erityisen suosittuja tällä hetkellä ovat terassille sijoitettavat verhot, sillä ne voi ripustaa haluamallaan tyylillä, luoden samalla suojaisuutta. 

 

  1. Valaise tila viihtyisäksi

Kuten sisälläkin, myös ulkosisustuksessa valaistus on tärkeässä roolissa. Iltaisin on mukavampi katsella auringonlaskua, kun tilassa on tunnelmavalaistusta. 

 

Erinomainen keino lisätä tunnelmavalaistusta, on laittaa omavaraisia aurinkokennovalaisimia tai pistorasiaan kytkettäviä valosarjoja. Parveke tai terassi saa näin aivan uuden ilmeen!

Jaa kirjoitus eteenpäin