| Avoinna arkisin klo 9-17

Asuntonäyttö on myynnin näkyvin osuus

10-11-2019

Kaikki lähtee markkinoinnista

Tie asuntonäyttöön lähtee markkinoinnista. Jotta asuntonäyttö on menestyksekäs, sinne täytyy saada kiinnostuneita ostajaehdokkaita. Kiinnostus asuntoon herää asuntoilmoituksen perusteella.

Kiinteistönvälittäjä on markkinoinnin ammattilainen. Hän osaa tehdä kodistasi vetävän asuntoilmoituksen, joka herättää ostajien huomion. Välittäjä myös tuntee parhaat kanavat asuntoilmoituksille.

Nykyään asuntoilmoituksia etsitään eniten internetissä ja kuvien merkitys on korostunut. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä huolehtii, että kodistasi on edustavat myyntikuvat. Parasta on käyttää myyntikuvien ottoon ammattivalokuvaajaa. Muista, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Asuntonäyttö – myyntisuunnitelma

Kiinteistönvälittäjälläsi tulisi olla myyntisuunnitelma ja hän osaa kertoa siitä sinulle perusteluineen. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa valita parhaan myyntistrategian juuri sinun kodillesi.

Asuntonäyttö voidaan tehdä yleisenä näyttönä tai yksityisenä näyttönä. Paras suunnitelma riippuu myyntikohteesta. Yleisen näytön etu on, että paikalle saadaan useita potentiaalisia ostajia kerrallaan. Yksityisen asuntonäytön etu on puolestaan se, että ostaja pystyy tutustumaan kohteeseen perusteellisemmin ja välittäjällä on enemmän aikaa keskustella myyntikohteesta ostajan kanssa.

Kiinteistönvälittäjän on hyvä pyrkiä henkilökohtaiseen kontaktiin ostajaehdokkaiden kanssa mahdollisimman nopeasti.

asuntonäyttö

Asuntonäyttö – miten valmistaudun asuntonäyttöön?

Myynnissä olevan kodin tulee olla edustavimmillaan asuntonäytön aikana. Perusteellinen siivous tulisi tehdä aina ennen näyttöä. Kiinnitä erityishuomiota kylpyhuoneen puhtauteen, sillä ostajat kiinnittävät erityisesti huomiota raikkaaseen kylpyhuoneeseen.

Puhdas koti ei välttämättä riitä, vaan kodin tulee myös olla siisti. Pidä huoli, että kodissasi ei ole näkyvillä tavarakasoja ja esimerkiksi lasten leluja lojumassa asuntonäytön aikana. Mitä vähemmän henkilökohtaisia tavaroitasi ostaja näkee, sitä paremmin hän pystyy kuvittelemaan omat tavaransa siellä. Karsi tarvittaessa myös ylimääräiset huonekalut. Siisti koti, josta turhat tavarat on karsittu, on myös avaramman näköinen.

Liian askeettiseksi kotia ei kuitenkaan kannata stailata. Selkeä, tasapainoinen kokonaisuus riittää. Jätä harkitusti näkyviin esineitä, joilla luot kodikkaan tunnelman. Esimerkiksi kukka-asetelmat, kaunis hedelmäkulho keittiössä ja lämmin torkkupeitto sohvalla luovat kodikasta tunnelmaa. Asunnon stailaamiseen voit halutessasi käyttää ammattilaista.

Juuri ennen asuntonäyttöä tuuleta koti. Raikas ja puhtaalta tuoksuva koti kertoo ostajille kodin kunnosta. Kiinnitä myös huomiota valaistukseen. Avaa ikkunaverhot ja hyödynnä kaunis luonnonvalo. Lisävalaistusta voi luoda kohdevalaisimilla, jotka tuottavat miellyttävää epäsuoraa valoa. Kohdevaloilla voi myös korostaa mielenkiintoisia yksityiskohtia. Erityisesti talvisin ja hämärällä kiinnitä huomio myös pihavalaistukseen.

Älä yritä piilotella kotisi mahdollisia vikoja. Rehellisyys on tärkeää asuntokaupoissa ja vaikka näytössä halutaan tuoda koti esiin mahdollisimman edullisessa valossa, ei vikoja saa yrittää piilottaa. Näin vältät myös jälkiseuraamukset.

Kiinteistönvälittäjä on valtti asuntonäytössä

Suomalaiset tulevat tutkitusti mieluummin asuntonäyttöön, jonka hoitaa kiinteistönvälittäjä itse myyjän sijaan. Välittäjää käyttämällä tavoitat siis enemmän potentiaalisia ostajia. Ostajat uskaltavat kommentoida ja kysellä myyntikohteesta avoimemmin välittäjältä, kuin itse kodin omistajalta.

Kiinteistönvälittäjä toimii myös hyvin suodattimena ostajan ja myyjän välillä. Ostajilla voi olla hyvinkin kriittisiä kommentteja asunnosta ja sen sisustuksesta. Myyjästä tällainen kritiikki voi tuntua ikävältä, koska omaan kotiin liittyy paljon tunnearvoa. Joskus ostajan kommenttien takana voi olla vain toive saada laskettua asunnon hintaa.

Lue lisää:

Koti siistiksi ennen asuntonäyttöä – viime hetken tarkistuslista

Pihan valmistelu asuntonäyttöä varten – viisi vinkkiä

Asunnon markkinointi – asunnon myyntikuvat

Jaa kirjoitus eteenpäin