| Avoinna arkisin klo 9-17

Mistä hankkisin ensimmäisen sijoitusasuntoni?

21-06-2016

Sijainti, sijainti, sijainti – siinäpä jokaisen asuntosijoittajan lempilausahdus, kun puhutaan sijoitusasunnon valinnasta. Tuottoisan sijoitusasunnon löytämisessä kohteen sijainti on todella avainasemassa, joten parhaan mahdollisen sijoitusasunnon hankkiminen edellyttää usein paikallistuntemusta tai vähintään riittävää perehtymistä alueeseen.

Oulu on oivallinen kaupunki asuntosijoittamiseen erityisesti siksi, että kyseessä on Pohjois-Suomen suurin kasvukeskus, ja opiskelukaupunkina Oulussa riittää paljon kysyntää varsinkin pienille vuokra-asunnoille. Keskusta ja sen lähellä sijaitsevat alueet ovat suhteellisen varmoja sijoituskohteita, sillä moni vuokralainen arvostaa palveluiden välitöntä läheisyyttä ja erinomaisia kulkuyhteyksiä.

Keskusta-alueiden lisäksi otollinen sijoituskohde voi kuitenkin löytyä myös kauempaa. Esimerkiksi Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen läheisyydestä tai yliopiston ja keskustan väliltä voi löytää kohtuuhintaan mainion sijoituskohteen hyvällä vuokratuotolla. Myös ammattikorkeakoulun lähialueiden tarjonta on katsastamisen arvoinen, ja yliopistollisen sairaalan läheisyydessä sijaitsevat sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun opiskeluyksiköt, joten sielläkin suunnalla potentiaalisia vuokralaisia riittää.

Tarkkaile markkinoita ja luota paikallistuntemukseen

Ennen kuin ostat sijoitusasunnon, on hyödyllistä seurailla eri alueiden vuokra-asuntomarkkinoita. Missä päin vuokra-asunnot näyttävät menevän kuin kuumille kiville? Entä millä alueilla kysyntä näyttäisi olevan vähäisempää?

Kun tutkit mahdollisia alueita sijoitusasunnon hankkimista varten, kannattaa selvittää myös, miten tulevan vuokralaisen kulkuyhteydet on taattu. Kuinka hyvin alueelle kulkee busseja? Entä sijaitseeko alue muuten sopivan välimatkan päässä tärkeimmistä palveluista? Esimerkiksi opiskelijat ovat usein tilanteessa, jossa oman auton käyttömahdollisuutta ei vielä ole, joten julkisen liikenteen toimivuus on tältä kannalta varsin tärkeää. Toisaalta monelle vuokralaiselle juuri autopaikka voikin olla se ratkaiseva kysymys vuokra-asunnon valinnassa, ja usein varsinkin keskusta-alueilla taloyhtiöillä saattaa olla autopaikoista pulaa.

Koska sijoitusasunnon sijainti on ensiarvoisen tärkeä seikka, kannattaa sijoitusasunnon hankkiminen hoitaa yhteistyössä paikallisen ammattilaisen kanssa. Me Aureassa tunnemme Oulun asuntomarkkinat, ja tiedämme, millä alueilla halutuimmat sijoituskohteet sijaitsevat. Soita meille, niin jutellaan lisää tilanteestasi!

Aurea LKV

Lue lisää aiheesta:

Vinkkejä sijoitusasunnon hankintaan

Hakusessa toimiva vuokrasuhde? Vinkkejä sijoitusasunnon vuokraajalle

Miten asuinalue kannattaa valita?

Jaa kirjoitus eteenpäin