| Avoinna arkisin klo 9-17

Joulu tulee kotiin – inspiraatiota talviseen sisustukseen

06-12-2016

Perinteistä vai modernia?

Jouluisen sisustuksen värimaailma jakaa usein mielipiteitä jopa perheen sisällä. Toisten mielestä ainoa oikea joulukoti syntyy punaisen, vihreän ja maanläheisten värien yhdistelmästä, kun taas toiset suosivat mieluummin modernia tyyliä valkoisen ja huurrettujen pastellisävyjen sävyissä. Molemmat tyylisuunnat ovat varmasti aivan yhtä oikeita – tärkeintä on, että kaikki perheessä ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Perinteisen punaisen sävyinen joulusisustuskin voi olla raikas, kun yhdistät siihen runsaasti valkoista väriä lisäämään valoisuutta. Pehmeän punaisen vastapainoksi sopivat oivallisesti metalliset sävyt, jotka tuovat sopivaa rouheutta kokonaisuuteen.

Joulun sisustus, perinteinen koti
Tämä ihana hirsikoti suorastaan kutsuu perinteisen joulun viettoon. Miten sinä valmistaisit tämän tilan joulua varten? https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5084/

Modernin valkoisen joulusisustuksen saat hehkumaan, kun lisäät joukkoon hieman kullan tai messingin sävyä, pehmeitä tekstiilejä sekä jouluisia viherkasveja, havuja tai muita luonnonmateriaaleja. Myös huurteiset vaaleanpunaisen, violetin tai turkoosin sävyt voivat näyttää upeilta valkoisen rinnalla.

Joulun sisustus
Valkoiset joulutähdet ikkunassa ovat hillityn kauniita sisustuselementtejä. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5282/

Harmaa toimii aina

Harmaa sävymaailma on muuntautumiskykynsä vuoksi monen sisustajan mieleen. Maanläheiset harmaan ja ruskean sävyt ovat skandinaavisen sisustuksen kulmakiviä, ja ne soveltuvat mainiosti myös jouluiseen sisustukseen. Harmaan eri sävyt, neulotut materiaalit ja pellavakankaiset tekstiilit, pehmeät lampaantaljat ja suloisen lämpimät torkkupeitot – näillä yksinkertaisilla aineksilla loihdit helposti lämpöä kylmän talven keskelle.

Joulun sisustus, lukunurkkaus
Joulu on kiireettömän yhdessäolon aikaa, ja niinpä joulukodinkin voi sisustaa rennolla otteella.
Joulun sisustus, valoisa lukunurkkaus
Tähän valoisaan nurkkaukseen kelpaa käpertyä lukemaan joululahjaksi saatua kirjaa. Villamatto tuntuu ihanan pehmeältä jalkojen alla.  https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5256/

Valoa pimeään – muulloinkin kuin jouluna

Suomen talvi on pitkä ja pimeä, ja niinpä kynttilät ja sisustusvalot ovat olennainen osa talviajan sisustusta. Aiemmin valosarjat kaivettiin kaapista esiin vasta joulun lähestyessä, mutta nykyään yhä useampi sisustaja nauttii valojen tuomasta tunnelmasta heti alkusyksyn pimenevistä illoista lähtien tai vaikka ympäri vuoden.

Kauniit pallovalosarjat soveltuvat kaikenlaisiin koteihin, ja niiden etuna on monikäyttöisyys: ne käyvät mainiosti niin olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, lastenhuoneeseen kuin ruokapöydällekin. Ripusta valot rennosti roikkumaan ovenkarmiin, peilin ympärille, ikkunan viereen tai sisustustikkaisiin, sommittele ne pöydälle osaksi koristeasetelmaa tai asettele suureen lasimaljakkoon. Vaihtoehtoja löytyy loputtomiin!

Joulun sisustus, kausivalot
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5118/
Joulun sisustus, kausivalot 2
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5241/

Erilaisten sisustus- ja kausivalojen lisäksi perinteiset kynttilät pitävät edelleen pintansa talven tunnelman tuojina. Elävän tulen lämpö kruunaa sisustuksen niin sisällä kuin ulkonakin, ja tuikkujen, kynttilöiden ja lyhtyjen valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kynttilöitä poltettaessa on aina otettava huomioon paloturvallisuus, ja siksi kynttilänjalat, tuikkutelineet ja lasilyhdyt kannattaa valita huolellisesti. Kynttilöiden tulee sijaita riittävän etäällä toisistaan, ja ennen lyhtyjen käyttöönottoa on syytä aina vilkaista käyttöohjetta.

Joulun sisustus, kynttilät
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5118/

Iloista joulunodotusta!

Aurea LKV

Lue artikkelin seuraava osa tästä.

Jaa kirjoitus eteenpäin