| Avoinna arkisin klo 9-17

Viisi kysymystä ja vastausta asunnon myyntiä pohtivalle

29-11-2016

1. Milloin on oikea aika myydä asunto?

Asunnon myynnin paras ajoitus on sellainen asia, josta monella asuntokaupan konkarilla on oma, vakiintunut näkemyksensä. Jonkun mielestä tietty vuodenaika on ainoa oikea hetki asuntokaupalle, kun taas toiset perustavat mielipiteensä yleisen taloustilanteen kehitykseen tai vaikkapa lehdistä lukemiinsa uutisiin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että asunnon ostajat ovat yksilöitä, eivätkä esimerkiksi perhekoon muutokset tai työpaikan vaihdokset ole sidottuja tiettyyn aikaan tai taloustilanteeseen. Joku saattaa tälläkin hetkellä etsiä juuri sellaista kotia, josta sinä harkitset luopuvasi. Siksi oikea aika asunnon myynnille voi olla juuri nyt.

2. Haluan myydä asuntoni. Kuinkas nyt toimitaan?

Olet siis päättänyt tarttua tilaisuuteen – hienoa! Kun päätös asunnon myynnistä on tehty, ihan ensimmäiseksi kannattaa etsiä asunnolle välittäjä. Reilusti suurin osa Suomessa tehdyistä asuntokaupoista hoituu edelleen kiinteistönvälittäjän avulla. Kiinteistönvälittäjän avulla asuntokauppa hoituu helposti, ja monelle ostajalle välittäjä on yksityistä myyjää huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto. Lue tästä viisi syytä sille, miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen kannattaa.

Aurean kautta saat kohteellesi maksuttoman myyntiarvion, joka kertoo, millainen markkina-arvo asunnollasi on tällä hetkellä. Kun jätät yhteystietosi meille, välittäjämme ottavat sinuun yhteyttä ja voitte sopia yhdessä asunnon myyntiin liittyvistä asioista tarkemmin. Hinta-arvio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Kun olet tyytyväinen välittäjän antamaan hinta-arvioon, laaditaan kohteesta toimeksiantosopimus. Sopimuksenteon jälkeen pääsemme aloittamaan kohteen markkinoinnin sekä laatimaan kohteestasi myynti-ilmoituksen. Ja koska meille on tärkeää onnistua asuntosi myynnissä, tarjoamme sopimuksen vakuudeksi ainutlaatuisen palvelutakuun.  Lue lisää palvelukokonaisuudestamme ja ota yhteyttä täältä!

3. Asuntoni myyntiin liittyy muutamia erityispiirteitä, joista haluaisin ottaa ensin selvää. Mitä teen?

Koska asuntokaupan osapuolet ovat yksilöitä erilaisine elämäntilanteineen, voi asunnon myyntiin toisinaan liittyä erityisiä seikkoja, jotka täytyy ottaa huomioon. Kyseessä voivat olla esimerkiksi omistussuhteisiin tai ositukseen liittyvät asiat tai kuolinpesän myynti. Tällaisissa erityistapauksissa asiantuntevan kiinteistönvälittäjän tarjoama apu on varsin tärkeää, jotta asuntokauppa saadaan onnistumaan kaikkien lakien ja säädösten mukaisesti.

Kiinteistönvälittäjän osaaminen perustuu laajaan tietotaitoon, johon kuuluu mm. ajantasaisen asuntokaupan lainsäädännön tunteminen. Kaikista asunnon myyntiin liittyvistä kysymyksistä kannattaakin keskustella kiinteistönvälittäjän kanssa heti asuntokaupan alussa.

4. Täytyykö valokuvausta ja esittelyitä varten valmistautua jotenkin?

Moni ostaja valitsee kiinnostavimmat kohteet valokuvien perusteella, ja siksi valokuvausta varten kannattaa nähdä hieman vaivaa – näin varmistat, että kohteesi varmasti kerää lukuisia kiinnostuneita silmäpareja!

Huolellisella siivoamisella pääsee jo pitkälle, ja pienellä stailauksella vielä pidemmälle. Valokuvissa sellaiset asiat, joita paikan päällä ei edes huomaa, saattavat helposti korostua ja viedä huomiota itse kohteesta. Asuntonäytössäkin tavaramäärä kannattaa pitää maltillisena, jotta kohteen ominaispiirteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Valokuvaajalta ja välittäjältä saat hyviä täsmävinkkejä siihen, miten juuri sinun asunnostasi saadaan parhaat puolet esiin. Myös täältä voit lukea vinkkejä asunnon valmisteluun.

5. Mistä tiedän, miten asunnon myynti etenee?

Koska kotisi on sinun, on sinulla oikeus tietää, miten sen myynti sujuu. Meille Aurean välittäjille on tärkeää, että asuntokaupan osapuolet ovat ajan tasalla läpi myyntiprosessin. Siksi pidämme sinuun yhteyttä säännöllisesti, ja haluamme kuulla mielipiteesi toiminnastamme myös kaupanteon jälkeen.

Aurea LKV

Lue lisää:

Asuntokaupan askeleet suunnittelusta kaupantekoon

Asuntokaupan askeleet, osa 2: Myynti käynnistyy

Asuntokaupan askeleet, osa 3: Kaupat tuli!

Jaa kirjoitus eteenpäin