| Avoinna arkisin klo 9-17

Lisää tilaa! Viisi vinkkiä pienen asunnon sisustukseen

14-03-2017

1.      Hanki monikäyttöisiä kalusteita

Moneen tarkoitukseen sopivat kalusteet ovat pienessä asunnossa asujan pelastus. Esimerkiksi säilytystilalla varustetut rahit, penkit ja sängynrungot piilottavat ylimääräiset tavarat näppärästi pois näkyviltä, mutta tarvittaessa ne saa kuitenkin esille helposti. Myös erilaiset taitettavat klaffipöydät lisäävät asumismukavuutta ja tarjoavat riittävästi laskutilaa myös silloin, kun kotona on vieraita ja pöytätasoja tarvitaan tavallista enemmän. Monikäyttöisten kalusteiden ikisuosikki on tietysti vuodesohva, joka toimii arjessa mukavana löhöilyn ja rentoutumisen tyyssijana, ja levittäytyy tarvittaessa varapediksi yövieraille.

2.      Suosi keveitä linjoja

Yleisesti ottaen pienessä asunnossa kannattaa suosia keveitä ja ilmavia kalusteita raskaiden ja massiivisten huonekalujen sijaan. Sirot linjat ja pehmeät muodot tuovat sisustukseen ilmavuutta, eikä huoneisto tunnu ”täyteen ahdetulta”. Toisaalta esimerkiksi yksi täsmäsijoitettu massiivinen huonekalu voi toimia pisteenä i:n päällä sisustuksessa.

Sirot ja tyylikkäät ruokapöydän tuolit sointuvat pieneen kotiin täydellisesti. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4859/
Sirot ja tyylikkäät ruokapöydän tuolit sointuvat pieneen kotiin täydellisesti.
https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4859/

3.      Läpikuultavuus tuo tilan tuntua

Keveiden ja sirojen kalusteiden lisäksi myös läpikuultavat huonekalut tuovat pieneen kotiin kaivattua ilmavuutta. Kun kalusteet eivät tuki näköalaa, koko huone näyttää hetkessä avarammalta ja viihtyisältä.

Pienen kodin sisustus
Läpikuultava sarjapöytä toimii loistavasti olohuoneen sohvapöytänä ja saa tilan näyttämään unelmankevyeltä. Utuisen vaaleat värisävyt viimeistelevät tunnelman. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4487/

4.      Ei liikaa tavaraa lattioille

Pienessä asunnossa lattiatila on rajallista, ja suuri määrä huonekaluja saa helposti tilan tuntumaan ahtaalta. Siksi pienessä kodissa kannattaa miettiä sisustusratkaisuja, joiden avulla tila saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin myös korkeussuunnassa. Joissakin kodeissa on erilliset parvet, joihin voi sijoittaa sängyn ja tuoda näin heti roimasti lisää tilaa asuntoon.

Vaikka tällaista parviratkaisua ei kotoa löytyisikään, voi monella muullakin pienellä ratkaisulla vapauttaa lattiatilaa liikkumiseen. Kokeile esimerkiksi hyödyntää perinteisen jalkalampun sijaan seinälle kiinnitettävää valaisinta, ja valitse tavallisen työ- tai yöpöydän sijaan seinään kiinnitettävä pöytä. Seinäpintojen hyödyntämisessä on myös yksi lyömätön etu: mitä vähemmän tavaraa on lattialla, sitä helpompaa on asunnon imurointi siivouspäivänä!

Pienen asunnon sisustus
https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4859/

5.      Pidä värimaailma yhtenäisenä

Pienessä asunnossakin saa olla väriä, mutta kovin räikeät seinäpinnat eivät välttämättä ole pikkukotiin kaikkein ihanteellisin ratkaisu. Sen sijaan tehostevärejä voi hyödyntää esimerkiksi tekstiileissä ja pienissä sisustusesineissä tuomaan kotiin mukavan piristysruiskeen.

Vaaleat sävyt lisäävät avaruutta ja päästävät valon kulkemaan vapaasti pinnoilla. Syvyyttä ja kontrastia värimaailmaan voi lisätä muuttamalla yhden seinän, osan lattiapinnoista tai vaikkapa keittiön välitilan tai kaapistot eri sävyiseksi. Esimerkiksi harmaan sävyt ovat aina tyylikkäitä, monenlaiseen sisustukseen sopivia ratkaisuja.

image9_20170215074135_Sorvarintie_4_A_29_-12_1_
https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5159/

 

Lue artikkelin toinen osa ensi viikon blogistamme!

Lue lisää aiheesta:

Vinkit kodin tavaroiden säilytykseen

Kodin työpiste toimivaksi!

Ihana valo! Vinkit kodin valaistukseen

Jaa kirjoitus eteenpäin