| Avoinna arkisin klo 9-17

Lisää tilaa! Pienen asunnon sisustusvinkit, osa 2

21-03-2017

1.      Jaa tila käyttötarkoituksen mukaan.

Etenkin yksiössä yhden huoneen on palveltava monta eri tarkoitusta, ja saman tilan on venyttävä niin nukkumista, syömistä kuin oleiluakin varten. Pienessä asunnossa kannattaakin pyrkiä jakamaan tila selkeästi eri käyttötarkoituksia varten, jolloin sisustukseen saadaan kaivattua toimivuutta. Esimerkiksi oleiluun tarkoitetun tilan voi rajata omaksi saarekkeekseen huonekalujen ja ison maton avulla, ja sängyn saa tarvittaessa piiloon katseilta sermin, tilanjakajana toimivan hyllykön tai vaikkapa pyörällisen vaatetelineen taakse.

Pienen kodin sisustus
https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4485/

2.      Valitse sopivan kokoiset huonekalut.

Sopivan kokoiset huonekalut ovat pienessä tilassa ehdottoman tärkeät, joten kalusteiden kokoon kannattaa kiinnittää huomiota jo hankintavaiheessa. Liian suuret ja massiiviset huonekalut tukkivat tilan helposti, mutta toisaalta liian pienet huonekalut voivat olla epäkäytännöllisiä arjessa. Tarvittaessa kalusteet, kuten pöydät ja säilytysjärjestelmät, voi teettää mittatilaustyönä, jolloin pieni tila saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

3.      Säästä tilaa pinottavilla kalusteilla.

Yksin asuessa laskutilaa ja istuimia ei tarvitse olla paljon, mutta vieraita varten on hyvä olla olemassa varapöytiä ja -tuoleja. Lisää pöytätilaa saa tarvittaessa loihdittua helposti käyttöön moniosaisten sohvapöytien avulla, ja pinottavat jakkarat ja penkit vievät vain vähän tilaa päällekkäin kasattuna. Jakkarat toimivat tarvittaessa paitsi istuimina, myös apupöytinä.

Pienen kodin sisustus
Moniosaista sohvapöytää on helppo laajentaa tarvittaessa. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4487/

4.      Säilytä luovasti.

Pienessä kodissa säilytystila on usein kortilla, joten säilytysratkaisujen suunnittelussa kannattaa käyttää luovuutta. Hyödyntämällä tilaa korkeussuunnassa saa helposti moninkertaistettua säilytykseen käytetyn tilan määrän, ja esimerkiksi oviaukon päälle tai katonrajaan voi asentaa hyllyjä tuomaan lisää säilytystilaa. Seinille ripustetut koukut, ovinaulakot ja tilaa säästävät kenkäkaapit ovat mainioita ratkaisuja erityisesti eteisessä, jossa tilaa on usein käytössä varsin vähän. Lue lisää eteisen säilytyksestä.

5.      Avarra tilaa peileillä.

Erityisesti pienessä kodissa kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon valoa, jotta tila ei näyttäisi pimeältä ja ahtaalta. Valon ja tilan tuntua sisustuksessa voi lisätä helposti myös peilien avulla. Peilit luovat vaikutelman todellista suuremmasta tilasta, ja niiden avulla huone voidaan saada näyttämään todellista korkeammalta tai leveämmältä riippuen peilin asettelusta. Peilejä ei kuitenkaan kannata sijoittaa huoneeseen liikaa, sillä esimerkiksi vastakkaisille seinille sijoitetut peilit saavat tilan näyttämään helposti levottomalta.

Pienen kodin sisustus
Makuuhuoneen suuri peili on kaunis ja käytännöllinen.
Pienen kodin sisustus
Seinälle sijoitetun peilin ansiosta olohuone on tulvillaan valoa. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5532/   

 

Lue artikkelin ensimmäinen osa täältä!

Lue lisää aiheesta:

Vinkit kodin tavaroiden säilytykseen

Kodin työpiste toimivaksi!

Ihana valo! Vinkit kodin valaistukseen

Jaa kirjoitus eteenpäin