| Avoinna arkisin klo 9-17

Sijoitusasunto Oulusta? Tiedä ainakin nämä alueet

28-03-2017

Keskusta on varma valinta

Asuntosijoittajalle Oulun keskustan alue on yksi varmimmista valinnoista, sillä moni vuokra-asunnon etsijä hakee itselleen nimenomaan ydinkeskustassa sijaitsevaa kotia. Vuokralaisia houkuttelevat keskustaan erityisesti kattava palvelutarjonta ja hyvät kulkuyhteydet eri alojen oppilaitoksiin, kuin myös juna- ja bussiaseman läheisyys.

Keskustan alueella sijoitusasuntoihin löytyy vuokralainen yleensä nopeasti, sillä kysyntää keskustan pienille vuokra-asunnoille on runsaasti. Keskustan talouksien keskikoko on noin 1,5 henkilöä, joten yksiöille ja kaksioille on keskustassa erityisen paljon ottajia. Myös keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Myllytullin, Raksilan ja uudehkon Etu-Lyötyn asuinalueet sekä Intiö ja Karjasilta ovat asuntosijoittamisen kannalta ehdottomasti tutustumisen arvoisia kohteita.

Kaikki tiet vievät Tuiraan

Keskustan ohella myös viereiset Tuiran ja Heinäpään alueet ovat perinteisesti olleet erityisesti nuorten asukkaiden ja opiskelijoiden suosiossa. Keskustan pohjoispuolella sijaitsevien Tuiran ja Toivoniemen alueiden ehdottomina valtteina ovat hyvät kulkuyhteydet: suurin osa Oulun joukkoliikenteen busseista kulkee Tuiran läpi, ja keskeisen sijaintinsa ansiosta Tuirasta on helppoa ja nopeaa suunnistaa lähes minne päin Oulua tahansa niin pyörällä kuin autollakin. Tuirassa on paljon vuokra-asuntotarjontaa, mutta myös paljon kysyntää, joten Tuiraa voidaan hyvällä syyllä pitää kannattavana sijoituskohteena.

Keskustan eteläpuolelta puolestaan löytyy kiinnostava Heinäpään asuinalue, joka houkuttelee vuokralaisia erityisesti keskustan välittömän läheisyyden ansiosta. Vaikka keskustan vilinä on lyhyen kävelymatkan päässä, on Heinäpään yleisilme mukavan puistomainen ja viihtyisä.

Rauhallinen Alppila houkuttelee opiskelijoita

Noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, Tuiran vieressä, sijaitsee mukava Alppilan asuinalue, joka on laajentunut viime vuosien aikana merkittävästi. Kerrostalovoittoinen Alppila on erityisesti yliopisto-opiskelijoiden suosiossa, sillä matka Linnanmaan kampukselle on lyhyt ja taittuu nopeasti niin pyörällä, bussilla kuin omalla autollakin. Alppila ja viereinen Välivainion alue sijaitsevat sopivasti keskustan ja yliopiston välimaastossa, mikä on monen vuokralaisen mieleen.

Linnanmaa on tulevaisuuden kohde

Linnanmaa ja sen ympärillä sijaitsevat asuinalueet ovat asuntosijoittajalle kiinnostavia vaihtoehtoja erityisesti alueen tulevaisuuden takia: Oulun ammattikorkeakoulun pääkampuksen siirtyminen Linnanmaalle lisää alueen vetovoimaisuutta merkittävästi, mikä tulee todennäköisesti nostamaan myös vuokra-asuntojen kysyntää ja samalla alueen yleistä vuokratasoa.

Suunnitteletko sijoitusasunnon hankintaa? Tarjoamme tueksesi tuoreimman tilastotiedon, ammattitaitoisen palvelun ja vuosien kokemuksen Oulun alueen asuntomarkkinoista.

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle sopiva sijoituskohde!

 

Lue lisää:

Totta vai tarua? Neljä väitettä sijoitusasunnon hankkimisesta

Vinkkejä sijoitusasunnon hankintaan

Jaa kirjoitus eteenpäin