| Avoinna arkisin klo 9-17

Mielessä asunnon vaihtaminen?

04-10-2016

Pitääkö vanha asunto myydä ennen uuden ostamista?

Jos olet hankkimassa ensimmäistä kertaa omistusasuntoa, ei asunnon vaihdon järjestämisessä luultavasti ole ongelmaa – sen kuin vain irtisanot vuokrasopimuksen ennen muuttoa. Omistusasunnosta toiseen muuttaminen vaatiikin jo hieman enemmän järjestelyjä, mutta vaikeaa sen ei suinkaan tarvitse olla. Riskien minimoimiseksi asunnon vaihtaminen kannattaa suunnitella huolellisesti ja kysyä tarvittaessa neuvoa niin ystäviltä kuin alan ammattilaisiltakin.

Moni ostaja haluaa varmistaa, että vanha asunto on saatu myytyä ennen kuin uuden asunnon ostamisesta tehdään sitovia sopimuksia. Sujuvimmillaan asunnon vaihto sujuu niin, että pääset muuttamaan suoraan vanhasta asunnostasi uuteen, ja vanhaan asuntoosi saadaan ostajat saman tien. Oman välittäjäsi avulla sekä vanhan asunnon myyminen että uuden kodin ostaminen sujuvat nopeasti ja turvallisesti.

Mietityttääkö myynnin ajoitus? Lue lisää asunnon vaihdosta aiemmista artikkeleistamme.

Mistä tiedän, mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon?

Uusi asunto ei ole mikä tahansa ostos, vaan tärkeä hankinta, joka edellyttää tarkkaa harkintakykyä ja asiakirjoihin tutustumista. Ostopäätöksen tekemistä ei kuitenkaan kannata lykätä sen takia, että asuntokauppaan sisältyy niin paljon muistettavaa. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on huolehtia asuntokauppaan liittyvistä käytännön asioista ja paperitöistä, ja sinun tehtäväksesi jää lähinnä sopiviin kohteisiin tutustuminen sekä varsinaisen ostopäätöksen tekeminen. Kuulostaa mukavalta, vai mitä?

Tästä asunnon ostajan muistilistasta voit tarkistaa, mitä seikkoja sinun kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä.

Millainen asunto olisi minulle paras?

Asuuko onni omakotitalossa, vai olisiko parempi vaihtoehto sittenkin helppohoitoinen ja kätevä kerrostaloasunto?

Toisille tietty asuntomuoto on ainoa mahdollinen vaihtoehto, ja toisille tärkeintä on, että koti on sisältä viihtyisä – sijaitseeko unelmakoti kerrostalon ylimmässä kerroksessa vai maan tasalla paritalossa, se onkin sitten toisarvoinen seikka. Jokaisella asuntotyypillä on hyvät ja huonot puolensa, ja kaikkiin vaihtoehtoihin kannattaa suhtautua avoimin mielin. Ennen kaikkea kannattaa miettiä, mitkä asumisen kriteerit ovat sinulle ja perheellesi kaikkein tärkeimpiä. Jos tarvitset runsaasti omaa tilaa ja puuhastelet mielelläsi ulkona, on omakotitalo luultavasti sinulle sopivin vaihtoehto, mutta mikäli tahdot ennen kaikkea helppoa ja huoletonta asumista vailla huolia pihatöistä, saattaa unelmakotisi löytyä viihtyisästä kerrostalosta.

Eri asuntotyyppien vertailusta voit lukea esimerkiksi täältä.

Käyttäisinkö välittäjää vai hoitaisinko myynnin itse?

Vaikka keskustelu asunnon itse myymisestä on kasvanut viime vuosina, on kiinteistönvälittäjän käyttäminen asuntokaupassa edelleen se selvästi suosituin vaihtoehto. Hyvä kiinteistönvälittäjä tekee asuntokaupasta luotettavan ja mukavan prosessin, jossa ostajan ei tarvitse pelätä mahdollisia sudenkuoppia. Kiinteistönvälittäjä tuo turvaa asuntokauppaan myös ostajien mielestä, ja siksi moni ostaja kiinnostuu mieluiten luotettavan välittäjän myymästä asunnosta.

Lisää hyviä syitä kiinteistönvälittäjän käyttämiselle löydät esimerkiksi täältä.

 

Jäikö vielä jokin asia mietityttämään?

Ota yhteyttä välittäjiimme!

Jaa kirjoitus eteenpäin