| Avoinna arkisin klo 9-17

Millainen mökkeilijä olet?

18-07-2017

Suunnitelmallinen mökkeilijä janoaa kokemuksia

Suunnitelmallinen kesämökkiläinen huomaa ajatustensa harhailevan kesäloman viettoon jo varhain keväällä, kun kesän lämmöstä ei ole vielä tietoakaan. Hän saattaa selailla puhelimesta viime kesän mökkikuvia ja pohtia, miten edellisvuoden lomakokemuksia voitaisiin tänä vuonna hyödyntää. Mennäänkö tänäkin kesänä porukalla mustikkametsään, vai olisiko tänä vuonna sittenkin aika hankkia marjat valmiiksi perattuina tutulta marjanpoimijalta?

Suunnitelmalliselle mökkeilijälle uudet kokemukset ovat kullanarvoisia, ja mökillä jos missä on hyvin aikaa kokeilla uusia reseptejä, SUP-lautailua tai vaikka hauskalta vaikuttavaa lautapeliä. Suunnitelmalliselle mökkeilijälle sadekelikään ei ole este, sillä sehän on vain loistava mahdollisuus kokeilla uusia sadevaatteita – ja innostaa koko perhe mukaan aktiviteetteihin.

Jos olet suunnitelmallinen mökkeilijä, kokeile:

Suunnitelmallisen mökkeilijän lomaan kuuluu usein olennaisena osana lähialueen aktiviteetteihin tutustuminen. Jotta mökkielämän parista pääsisi tarvittaessa helposti pistäytymään kaupassa, paikallisessa lähimuseossa tai vaikka kesäteatterissa, kannattaa mökin sijaita suhteellisen lyhyen matkan päässä palveluista.

20170127131527_843661_laurilankoskentie_20_6
Tämä Siikajoella sijaitseva vapaa-ajan asunto sopii vaikka ympärivuotiseen asumiseen. Kylälle hurauttaa nopeasti alle kymmenessä minuutissa, ja merenrantakin on lähellä. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5419/

Puuhastelija rentoutuu parhaiten tekemällä

Vannoutuneen mökkipuuhastelijan tunnistaa helposti: hänet voi bongata jo heti kesän alussa kuljettamassa peräkärryllä mökille rakennustavaraa ”uutta projektia varten”, ja jo parin lomapäivän jälkeen hän on ehtinyt hankkia kadehdittavan rusketuksen puuhasteltuaan ulkona aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Puuhastelijalle kaikkein rentouttavinta mökkiajanvietettä on kaikki, missä saa tehdä käsillään, olipa kyseessä sitten halkojen hakkaaminen, mökkipuutarhan hoito tai terassin laajentaminen. Edes kesän vaihtuminen syksyyn ei puuhastelijaa hidasta, sillä hän löytää varmasti mökistä ja sen pihapiiristä aihetta uusiin projekteihin ihan ympäri vuoden.

Jos olet mökillä puuhastelija, kokeile:

Puuhastelijan unelmamökillä riittää tilaa monenlaiseen tekemiseen. Suurelle tontille mahtuu nikkaroimaan niin aitan, kesäkeittiön kuin uuden halkoliiterinkin, ja puutarhassa ja kasvimaassa riittää tekemistä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

20160725224703_652475_Mets___niitty_2_-18
Tällä Oulunsalossa sijaitsevalla mökillä riittää lääniä ja rakennusoikeutta puuhastelijan tarpeisiin. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5710/

Mukavuudenhaluinen mökkeilijä ottaa rennosti

Mukavuudenhaluinen mökkeilijä tekee kesälomalla sitä, mikä lomailuun olennaisesti kuuluu – lepää ja lataa akkujaan. Mukavuudenhaluiselle mökkeilijälle arjessa riittää ihan tarpeeksi tekemistä, ja lomalla otetaan kaikki ilo irti, kun saa vihdoin nukkua pitkään, pötkötellä riippumatossa ja nauttia ympäröivästä rauhasta ja hiljaisuudesta. Aikataulut ja kauaskantoiset suunnitelmat eivät kuulu mukavuudenhaluisen lomaan, vaan mökillä tehdään sitä, mikä päivän mittaan mieleen juolahtaa.

Jos olet mukavuudenhaluinen mökkeilijä, kokeile:

Mukavuudenhaluiselle lomanviettäjälle sopii mainiosti vapaa-ajan asunto, jonne on helppo päästä, ja jossa lomanvietto ei vaadi suuria ponnisteluja. Mukavuudenhaluinen ryhtyy mielellään halonhakkuuseenkin tarpeen vaatiessa, mutta silti on hyvä tietää, että tarvittaessa mökki pysyy lämpimänä myös nykyaikaisen tekniikan turvin.

20170713111647_873622_IMG_2893_640x480
Tämä hulppea loma-asunto Virpiniemessä sisältää kaiken, mitä huoleton kesälomailija tarvitsee. Sähkölämmityksen ja ilmalämpöpumpun ansiosta lomailu on helppoa talvellakin. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5863/

Ehkä sittenkin jotain muuta kuin perinteistä mökkeilyä?

Jos perinteinen mökkielämä ei houkuta, ei lomalla tarvitse silti tyytyä pelkästään kotimaisemiin. Mitä jos hankkisitkin perinteisen hirsimökin sijaan kohtuuhintaisen kakkosasunnon maaseudun rauhasta? Vapaa-ajan huvilalla on helppo heittäytyä lomatunnelmaan mihin vuodenaikaan tahansa, mutta pienen hirsituvan sijaan kakkosasunnossa on usein enemmän tilaa, ja varustelutasokin voi olla korkeampi.

20170531152500_774579_Oij___rventie_46_A_-4 (1)
Kolmen makuuhuoneen kesäkodissa on pönttöuunit, iso tupa ja reilusti kaappitilaa. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5739/

Jaa kirjoitus eteenpäin