| Avoinna arkisin klo 9-17

Siivous, stailaus vai remontti?

25-07-2017

Kannattaako pintaremontti?

Moni asunnon myyjä miettii, pitäisikö ennen asunnon myyntiin laittamista suorittaa kotona pientä remonttia. Keittiön kaapit saattavat kaivata uusimista, vanhat tapetit päivitystä nykyaikaisempaan ulkoasuun ja kylpyhuone kaunistusta ihan muuten vain. Remontin tekeminen kannattaa joissain tapauksissa, mutta usein isommat muutokset kannattaa suosiolla jättää ostajan oman maun mukaan toteutettavaksi.

Kevyt asunnon pintojen ehostaminen voi kannattaa erityisesti silloin, jos pinnat ovat kuluneita tai tyyliltään vanhentuneita. Esimerkiksi olohuoneen seinien uudelleentapetointi tai vanhojen listojen päivittäminen uusiin eivät vaadi suurta remonttibudjettia, mutta voivat tehdä ihmeitä asunnon yleisilmeelle. Samoin keskeneräiseksi jääneet remonttiprojektit ja rikkinäiset tai repsottavat kohdat kodissa kannattaa kunnostaa ennen kodin myyntiin laittamista, jotta asunnon yleisilme olisi siisti. On hyvä muistaa, että pintaremontin tarkoituksena ei kuitenkaan saa olla asunnon vikojen peitteleminen.

Sen sijaan suurempien remonttien, kuten vaikkapa kylpyhuoneremontin, toteuttamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä sen tuoma arvonnousu ei läheskään kaikissa tapauksissa vastaa remonttiin käytettyä ajallista ja rahallista panostusta. Toisaalta parhaimmillaan hyvin toteutettu remontti voi olla merkittävä myyntivaltti ja nopeuttaa asunnon myyntiä. Jos harkitset pintaremonttia myytävään asuntoon, kannattaa remontin kannattavuudesta keskustella välittäjän kanssa ennen myynnin aloittamista.

Stailaus tuo parhaat puolet esiin

Asuntojen stailaus ennen myyntiä on yleistynyt viime vuosien aikana huomattavasti. Stailauksen ajatuksena on asunnon parhaiden puolien ja ominaistunnelman välittäminen sisustusvalintojen avulla. Kauniit ja tyylikkäät myyntikuvat asunnosta herättävät huomiota ja houkuttelevat ostajia asuntonäytölle, mikä puolestaan voi vaikuttaa kodin myyntiaikaan positiivisesti. Stailauspalvelut voivat sisältää asiakkaan toiveiden mukaisesti perusteellisen stailauksen tai kevyempää ehostusta, asunnon ominaispiirteiden mukaisesti.

Eräs myyntikohde, jossa stailaus kannattaa lähes aina, on tyhjillään oleva asunto. Stailauksen avulla tyhjään asuntoon voidaan puhaltaa eloa, ja kalustuksen myötä ostajan on helpompi hahmottaa esimerkiksi huonekalujen sopivuus asunnon mittasuhteisiin. Asuntoa voi toki stailata myös itse, mutta ammattilaisen kädenjälkeä kaipaavan kannattaa harkita erillistä stailauspalvelua.

Siivous – kodin tehokkain kasvojenkohotus

Lopuksi se kaikkein tärkein asia, jonka merkitystä ei kannata väheksyä: asunnon huolellinen siivous ennen asuntoesittelyä. Tavaroiden karsiminen, tuulettaminen ja riittävästä valaistuksesta huolehtiminen ovat perusasioita, jotka parantavat asunnon kuin asunnon yleisilmettä. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen siisteyteen, sillä nämä tilat ovat usein ostajan kannalta kaikkein olennaisimpia.

Vinkkejä asuntoesittelyyn valmistautumiseen löydät esimerkiksi täältä.

 

 

Lue lisää:

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon – vinkit jokaiseen huoneeseen

Täytyykö myytävän kodin olla valkoinen?

Jaa kirjoitus eteenpäin