| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten ostaja voi valmistautua asuntoesittelyyn?

08-03-2016

1. Muodosta yleiskuva etukäteen

Jo ennen näyttöä voit miettiä, vastaavatko asunnon koko, sijainti ja hinta sitä, mitä olet itse hakemassa. Aurean kotisivuilla jokaisesta myytävästä kohteesta on tarkat esittelyt, joista selviävät niin kohteen lämmitysmuoto kuin pohjapiirroskin.

Jos asunto sijaitsee sinulle oudolla alueella, voit mahdollisuuksiesi mukaan käydä tutustumassa alueeseen jo etukäteen. Millaisia koteja tällä alueella näyttäisi olevan? Millainen on matka lähimpään kauppaan, kouluun tai päiväkotiin? Asuinalueeseen tutustuminen on hauska seikkailu, jossa saat samalla kartutettua paikallistuntemustasi.

2. Ole ajoissa paikalla

Välittäjän työ on ajoittain hyvinkin hektistä, ja erityisesti viikonloppuisin kiinteistönvälittäjän on riennettävä nopealla aikataululla esittelystä toiseen. Sen takia esittelyyn kannattaa saapua täsmällisesti sillä kellonlyömällä, jolloin esittely on merkitty alkavaksi: näin saat mahdollisimman paljon aikaa tutustua asuntoon ja ehdit jutella välittäjän kanssa kiireettä. Liian aikaisinkaan ei toisaalta kannata saapua, sillä asunnon valmistelu näyttöä varten ottaa oman aikansa.

3. Kysele ja tutustu!

Asuntonäytössä saat nähtäväksesi asuntoon liittyvät tärkeät paperit, joihin kannattaa perehtyä huolellisesti. Esimerkiksi isännöitsijäntodistuksesta selviävät taloyhtiössä toteutuneet ja suunnitellut remontit ja tiedot yhtiön taloudellisesta tilasta.

Jos papereissa ilmoitetut tiedot ovat sinulle pelkkää hepreaa, kysy rohkeasti lisätietoja kiinteistönvälittäjältä. Hän auttaa ja vastailee kaikkiin kysymyksiisi enemmän kuin mielellään. Muita asuntoon liittyviä kysymyksiä voi ja kannattaakin miettiä jo etukäteen, jotta muistat varmasti kysyä kaikista sinulle tärkeistä asioista.

Asuntoesittelyn aikana ehdit mainiosti tutustua asuntoon päällisin puolin. Miellyttääkö pohjaratkaisu sinua? Jos päätät ostaa asunnon, olisiko tiedossa paljon remontoitavaa? Jos tahdot tutustua asuntoon vielä tarkemmin, voit kysyä välittäjältä uudesta esittelystä.

4. Luota vaistoihisi

Asunnon ostaminen on järjen ja tunteiden yhteispeliä, jossa omilla vaistoilla voi olla yllättävän iso vaikutus. Esimerkiksi asunnon tuoksu kertoo usein tärkeää tietoa asunnon kunnosta. Luota siis asuntonäytöllä muuhunkin kuin näköaistiisi. Tarkkaile esimerkiksi, millainen tunnelma sinulle asunnosta välittyy. Tulvahtaako kotoisa tunne mieleen heti tupaan astuessa, vai herättääkö asunto tunteita laisinkaan?

Moni unelmakotinsa löytänyt on kertonut tienneensä heti sisälle astuessaan, että tässä on hänen tuleva kotinsa. Kun se oikea asunto sattuu kohdalle, sen toden totta voi tuntea. Kun järki ja tunteet puhuvat molemmat asunnon ostamisen puolesta, anna mennä!

Tutustu kaikkiin myytäviin kohteisiimme täällä!

Jaa kirjoitus eteenpäin