| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten valmistelen kodin asuntoesittelyä varten? Osa 1

16-06-2015

Raivaa ylimääräiset tavarat näkyviltä

Kun valmistaudut asunnon esittelyyn, ensimmäiseksi on hyvä raivata ylimääräiset tavarat pois näkyviltä. Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet voi laittaa kylpyhuoneen kaappiin, olohuoneen johtorykelmät siistiä ja lelut siivota pois lattioilta. Jos tasoilla on paljon tavaraa, niitäkin voidaan siivota esittelyn ajaksi pois silmistä.

Myös liiat koriste-esineet voi olla hyvä asettaa väliaikaisesti muualle. Kodissa saa toki olla asumisen merkkejä, mutta on hyvä pitää mielessä, että ostaja ei ole tullut katsomaan tavaroitasi, vaan tiloja niiden takana. Mieluummin kuin esineitä, ostaja haluaa nähdä pintamateriaalit ja niiden kunnon. Kannattaa ottaa huomioon myös se seikka, että mitä vähemmän myyjän henkilökohtaisia esineitä kodissa on esillä, sitä helpompi ostajan on sijoittaa mielikuvissaan omat tavaransa uuteen kotiin.

Panosta valaistukseen

Hyvä valaistus saa asunnon näyttämään avaralta ja kutsuvalta. Näin kesäaikaan kannattaa pitää verhot auki ja päästää luonnonvaloa sisään niin paljon kuin mahdollista. Muina vuodenaikoina lamppujen vaihtaminen tehokkaampiin, peilien hyödyntäminen valoa heijastavina elementteinä ja monipuolisten valaisinratkaisujen käyttäminen saattaa tehdä ihmeitä asunnon yleisilmeelle.

Valaistukseen on hyvä panostaa jo eteisessä, sillä ensivaikutelma asunnosta muodostuu heti sisään astuessa. Kuten muualta kodista, myös eteisestä kannattaa siistiä pois ylimääräisiä tavaroita. Ostajan kannalta naulakko ja muut säilytysratkaisut ovat kiinnostavampia kuin takki- tai kenkäkokoelma.

Asuntoesittelyä varten ei välttämättä tarvitse tehdä suuria investointeja, sillä jo muutamilla pienillä teoilla saat asunnostasi houkuttelevan näköisen. Lisää vinkkejä asuntoesittelyä varten löydät Aurean ensi viikon blogista!

Jaa kirjoitus eteenpäin