| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten valmistelen kodin asuntoesittelyä varten? Osa 2

23-06-2015

Siisti paikat ja siivoa

Puhtaus on puoli ruokaa, ja siisteyden merkitys korostuu myös asuntoa myytäessä. Puhdas koti houkuttelee viipymään pidempäänkin. Edellisessä blogissa muistutimme tavaroiden järjestelyn tärkeydestä, mutta yhtä lailla tärkeää on huolehtia, että asunnossa on muuten siistiä, eikä asunnon katselijan huomio kiinnity ensimmäisenä nurkissa pyöriviin pölypalloihin.

Oleskelutilojen lisäksi keittiön ja kylpyhuoneen puhtaus on ostajalle erityisen tärkeää, joten kiinnitä huomiota varsinkin niiden siivoukseen. Huomioida kannattaa myös sellaiset kohdat, jotka arkisiivouksesta usein jäävät pois. Potentiaalinen asunnonostaja saattaa kurkata vaikkapa uuniin tai kaappeihin, joten niidenkin puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Stailaa tarpeen mukaan

Pieniä sisustusratkaisuja voit tehdä tarpeen mukaan. Jos asunto on ahdas ja haluat luoda avaran vaikutelman, tilan saa näyttämään todellista suuremmalta suosimalla vaaleita värejä sekä pieniä ja kevytrakenteisia huonekaluja. Viherkasveista on hyvä napsaista kuivuneet lehdet pois, ja jos haluat, voit asetella pöydälle vielä leikkokukkia tuomaan viihtyisyyttä.

Jos jokin kohta asunnosta kaipaa uutta maalipintaa tai muuta pientä korjausta, voi pieni pintaremonttikin tulla tarpeeseen. Huolehdi vielä ennen esittelyä, että asunto on tuuletettu ja siellä tuoksuu raikkaalta, sillä tuoksukin kertoo omalta osaltaan, että kotisi on kunnossa ja hyvin pidetty. Siistiä ja viihtyisää kotia on ilo esitellä!

Asuntoesittelyyn valmistautujan muistilista

  • Raivaa ylimääräiset tavarat pois tasoilta ja lattioilta.
  • Huolehdi valaistuksesta. Pidä valoisalla verhot auki, ja vaihda lamput tarpeen mukaan tehokkaampiin.
  • Tarkista, että eteinen on kutsuva. Ensivaikutelma asunnosta luodaan jo sisään astuessa.
  • Tee huolellinen perussiivous. Kiinnitä erityistä huomiota kylpyhuoneen ja keittiön siisteyteen.
  • Tee pieniä sisustusratkaisuja tai korjauksia tarpeen mukaan.
  • Muista tuulettaa!

Jaa kirjoitus eteenpäin