| Avoinna arkisin klo 9-17

Näin tunnistat hyvän kiinteistönvälittäjän!

26-07-2020

Kiinteistönvälittäjän ammattitaito koostuu monista elementeistä – yhdistävä tekijä on kokemus

Kiinteistönvälittäjänä ei voi toimia kuka vain. Kiinteistönvälittäjän pätevyyden voi saada henkilö, joka on suorittanut LKV- eli Laillistettu kiinteistönvälittäjä -kokeen. Koe on kuitenkin luonteeltaan haastava, sillä esimerkiksi vuonna 2015 läpäisyprosentti oli 36%. Tästä syystä LKV-koe suoritetaankin yleensä vasta, kun takana on muutamia vuosia kokemusta kiinteistönvälitysalalta. 

Lainsäädäntö

Lainsäädäntö on tärkeä osa asunto- ja kiinteistökauppoja, joten syvällinen tietämys kiinteistönvälityksen lainsäädännöstä on ehdottoman tärkeää kiinteistönvälittäjälle. Kiinteistönvälittäjä tekee kaupoista turvallisemmat sekä ostajalle että myyjälle.

On silti syytä muistaa, että pääasiallinen juridinen vastuu kaupoissa on kauppaosapuolillla, ja sekä ostajan että myyjän on hyvä tutustua myös omiin velvollisuuksiinsa.

Ajantasainen tieto

Kiinteistönvälitysala elää ja kehittyy nopeaan tahtiin, joten on tärkeää pysyä aallonharjalla mukana. Tehokas välittäjä käyttää työssään aina viimeisintä, ajantasaista tietoa asuntomarkkinoiden tilasta. 

Markkinointi

Markkinointi on tärkeä osa asuntokauppoja, sillä se lyhentää myyntiaikaa ja saa ostajat kiinnostumaan kohteesta. Valitessasi kiinteistönvälittäjää, kannattaa tarkastella hänen muita myytäviä kohteita, sillä asuntoilmoitukset kertovat paljon kiinteistönvälittäjän panostuksesta. Millaiset ovat myyntikuvat tai kuvaus kohteesta?

Kohtaavatko henkilökemiat?

Kiinteistönvälittäjiä on moneen lähtöön, kaikilla on erilainen persoona ja työskentelytapa. Yhtenä valinnan kriteerinä voikin olla, että pääseekö kiinteistönvälittäjän kanssa samalle aallonpituudelle. Kohtaavatko näkemykset asunnon myymiseen liittyvistä seikoista?

Paikallistietämys ja verkostoituminen

Paikallistuntemus on yksi välittäjän tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä asuntomarkkinoiden ja eri kaupunginosien tuntemus on yksi tärkeimmistä tekijöistä hinta-arvion laatimisessa. Kannattaa kysyä välittäjältä, että mihin hinta-arvio perustuu, sillä pätevä kiinteistönvälittäjä osaa kertoa, mihin arvio perustuu.

Kiinteistönvälittäjän verkostot ovat laajat, joten usein kiinteistönvälittäjällä on jo tiedossaan mahdollisia ostajaehdokkaita. Kaupat voivat käydä tällöin hyvinkin ripeään, jos kohde vastaa ostajan tarpeita. 

Kiinnostuitko? 

Aurea LKV:n kiinteistönvälittäjät sitoutuvat tarjoamaan laadukkainta mahdollista palvelua asiakkailleen. Päivitämme ammattitaitoamme jatkuvasti taataksemme ajantasaisen tiedon ja asiantuntemuksen. 

Tutustu meihin ja ota yhteyttä!

Jaa kirjoitus eteenpäin