| Avoinna arkisin klo 9-17

Nyt on paras aika ottaa myyntikuvat! – 5 vinkkiä vetoaviin myyntikuviin

26-07-2020

1. Siivoa, siivoa, siivoa

Yksi tärkeimmistä tekijöistä myyntikuvissa on yleisvaikutelma – nurkissa lojuvat pölypallot ja hammastahnaroiskeet vessan peilissä luovat asunnosta sottaisen kuvan, mikä voi karkottaa ostajat. Ennen myyntikuvien ottamista asunto tulisi siivota perusteellisesti, aivan niin kuin ennen asuntoesittelyäkin. Puhdas koti viestii siitä, että asunnosta on pidetty hyvää huolta.

 

2. Karsi henkilökohtaiset tavarat piiloon ja luo näin mahdollisuus mielikuville

Tavarapaljous voi luoda tukkoisen ja epäsiistin vaikutelman. Asunnon pääkohdat erottuvat enemmän edukseen, jos tavaran määrä on mahdollisimman pieni. 

Ideaalitilanne on, että ostaja pystyy kuvittelemaan itsensä asumassa asunnossa, joten stailauksessa varmin valinta on valita mahdollisimman neutraaleja sävyjä ja kuoseja. Samasta syystä kannattaa piilottaa henkilökohtaiset tavarat, kuten valokuvat ja kammat. Kodikkuutta voidaan lisätä asuntoon kuitenkin esimerkiksi sisustustekstiilien, kuten keittiöpyyhkeen ja torkkupeiton avulla.

 

3. Laadukkaat kuvat erottuvat joukosta

Asuntoa etsivät selaavat useimmiten myynti-ilmoituksia pilvin pimein, joten on tärkeää erottua joukosta. Myyntikuvien tulisi olla teknisesti laadukkaita. Epätarkka tai hämärä kuva ei koskaan tuo esiin asunnon parhaita puolia. Suttuinen kuva voi jopa antaa mielikuvan epäsiististä kohteesta, vaikka se ei olisi totta. Huonosta kuvakulmasta otettu kuva voi tehdä asunnosta pienemmän näköisen, kuin se oikeasti on.

Kuvanmuokkauksella voidaan tehostaa kuvien laatua ja korostaa kohokohtia. Kuvanmuokkauksen tarkoituksena ei ole kuitenkaan missään tapauksessa peittää virheitä, vaan ennemminkin tuoda asunnon hyviä puolia esiin. 

 

4. Varmista, että valaistus on kohdallaan

Kesä on parhaimpia aikoja ottaa myyntikuvia, sillä luonnonvalo tuo asunnon yksityiskohtia paremmin esiin. Keinotekoinen valaistus yksinään ei näytä niin vetoavalta kuvissa, joten myyntikuvien ottaminen keskellä kaamosta ei ole helpoimmasta päästä.

 

5. Laita piha kuosiin

Vastaleikattu vehreä nurmi istutuksineen houkuttelee ostajia aivan eri tavalla kuin rehottava nurmi ja rikkaruohoinen kukkapenkki. Pihalla lojuvat haravat, kottikärryt sekä kuokat tulisi korjata pois ennen myyntikuvien ottamista, jotta yleisvaikutelma olisi mahdollisimman eheä.

 

Harkitse ammattilaista!

Aurea LKV:llä omat valokuvaajamme ottavat kodistasi laadukkaat valokuvat, jotka tuovat esille sen parhaat puolet. Teemme kodistasi huippuluokan 3D-virtuaaliesittelyn, joka täydentää digikanavissa valokuvia upeasti. Otamme pyynnöstä myös ilmakuvia ja -videoita, jotka taltioivat upean pihan!

 

Lue lisää: https://www.aurealkv.fi/myymassa/

Jaa kirjoitus eteenpäin