| Avoinna arkisin klo 9-17

Totta vai tarua? Neljä väitettä sijoitusasunnon hankkimisesta

17-01-2017

Väite 1. Asuntosijoittaminen vaatii valtavan alkupääoman.

TARUA. Moni hylkää ajatuksen sijoitusasunnosta heti alkuunsa, sillä mielessä pyörivät vain ajatukset siitä, etteivät omat rahat kuitenkaan riitä kalliin sijoitusasunnon hankkimiseen. Tosiasiassa sijoitusasuntoja hankkivat monenlaiset ihmiset nuorista aikuisista vanhemman polven väkeen asti, eikä sijoitusasuntoa varten tarvitse omistaa valtavaa alkupääomaa – tärkeintä on, että oma taloustilanne on vakaa, ja sijoitusasunnon hankinnassa pidetään maltti mukana.

Sijoitusasunnon hankinnassa hyödynnetään usein lainarahaa, mutta toisin kuin oman asunnon asuntolainassa, sijoitusasunnon kohdalla suurin osa lainasta on tarkoitus maksaa takaisin sijoitusasunnon vuokraamisesta saatavilla tuloilla. Parhaimmillaan velkavivun hyödyntäminen voi moninkertaistaa asunnon tuoton, ja sen käyttämiseen liittyvät riskit ovat vältettävissä huolellisella suunnittelulla.

Väite 2. Asuntosijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä.

TOTTA. Asuntosijoittajan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu pitkäjänteisyys, sillä nopeiden voittojen sijaan asuntosijoittamisen perimmäisenä tarkoituksena on vaurastuminen pitkällä aikavälillä ja vähäisin riskein muihin sijoitusmuotoihin verrattuna. Siksi asuntosijoittajalle kärsivällisyys on useimmiten hyve.

Asuntosijoittamisen parhaimpiin puoliin kuuluu, että siinä sijoittaja voi omilla ratkaisuillaan ja toimillaan vaikuttaa merkittävästi kertyviin tuottoihin. Parhaimpiin tuloksiin pääsee sijoittaja, joka on suunnitelmallinen, tietoinen riskeistä ja aina valmis hankkimaan lisää tietoa asuntosijoittamisen mahdollisuuksista. Ennen sijoitusasunnon hankintaa kannattaakin aina miettiä itselleen sijoittamisen päämäärä ja luoda pitkän tähtäimen suunnitelma, johon sisältyy myös varautuminen mahdollisiin tuleviin remontteihin tai muihin muutoksiin.

Väite 3. Asunnon sijainnilla on suuri merkitys.

TOTTA. Asunnon sijainti on yksi tärkeimmistä kriteereistä, joiden perusteella sijoitusasunto kannattaa valita. Tyypillisesti paras sijoitusasunto sijaitsee kasvukeskuksessa kiinnostavalla asuinalueella, hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien päässä.

Lue lisää sijainnin merkityksestä ja alueen valinnasta.

Väite 4. Millainen asunto kiinnostaa minua, kiinnostaa myös vuokralaista.

TODENNÄKÖISESTI TARUA. Sijoitusasuntoa hankkiessa kannattaa muistaa, että ihmisten erilaiset elämäntilanteet vaativat erilaisia asumisratkaisuja. Kun lähdet etsimään sijoitusasuntoa, ei sopivaa kohdetta kannatakaan valita ainoastaan omien tuntemusten ja mieltymysten perusteella. Vaikka itse et innostuisikaan asumisesta alle 30m2 yksiössä ydinkeskustassa tai yliopiston tai ammattikorkeakoulun vieressä, niin todennäköisesti tulet löytämään paljon vuokralaisehdokkaita, joille tällainen pieni cityasunto olisi unelmien täyttymys.

Tavallisesti sijoitusasunnon valinnassa neuvotaan etsimään yksiöitä tai pieniä kaksioita, sillä usein tällaiset asunnot viedään etenkin opiskelijakaupungeissa käsistä. Pienten asuntojen etuna on, että vähäisen neliömäärän takia asunnon kulut ovat pienet, mutta neliövuokrat korkeat verrattuna isompiin asuntoihin. Toisaalta osa kokeneista asuntosijoittajista kokee itselleen omimmaksi sijoitusmuodoksi uudisasuntoihin tai suurempiin asuntoihin sijoittamisen, ja myös nämä ratkaisut voivat olla hyvinkin tuottoisia.

Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä juuri sinun suunnitelmiisi sopiva asunto!

Jaa kirjoitus eteenpäin