| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon, osa 3: makuuhuone ja ulkotilat

10-01-2017

Makuuhuone ja lastenhuone

Unelmien makuuhuone on rauhallinen tila, jonka suojassa on ihana levätä pitkän päivän päätteeksi. Lastenhuoneessa puolestaan saa näkyä, kenen valtakunnassa ollaan: persoonalliset värivalinnat, hauskat tekstiilit ja lempilelut kertovat hauskalla tavalla, että tässä kodissa viihtyvät kaikenikäiset asukkaat.

Lastenhuoneen stailaus
Lastenhuoneessa saa olla väriä. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5306/

Muistilista makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen:

  • Kuten kodin muissakin tiloissa, myös makuuhuoneessa kannattaa pyrkiä luomaan kokonaisuudesta selkeä ja seesteinen. Likapyykit, yöpöydän pikkutavarat ja muut irtoesineet siistitään asuntoesittelyn ajaksi pois näkyviltä.
  • Lasten leluvalikoima on usein varsin laaja, ja sillä on tapana levittäytyä ympäri lastenhuoneen lattiaa. Siisti kuitenkin suurin osa leluista piiloon ennen asuntonäyttöä, jotta tila pääsee oikeuksiinsa. Muutaman lelun voit hyvin jättää näkyville. Parasta tietysti on, jos saat lapsen mukaan siivoamaan – yhdessä siistiminen sujuu sukkelasti.
  • Petaa vuoteet ja tarkista, että verhot, matot, koristetyynyt ja päiväpeite ovat hyväkuntoisia ja sointuvat hyvin yhteen väriensä puolesta.
  • Pääseekö luonnonvalo huoneisiin esteettömästi? Jos pimennysverhot tekevät tilasta hämärän, harkitse niiden vaihtamista näytön ajaksi vaaleampiin, läpikuultaviin verhoihin.
  • Tavaroita siistiessäsi ota huomioon, että moni ostajaehdokas haluaa kurkata myös kiinteisiin vaatekaappeihin tarkistaakseen, onko säilytystilaa riittävästi. Siksi hyllyjä ei kannata pakata täyteen tavaraa.
  • Jos seinillä on paljon tauluja tai valokuvia, niiden vähentäminen näytön ajaksi voi selkeyttää kokonaisvaikutelmaa.

Piha, parveke ja muut tilat

Kodin ensivaikutelma luodaan jo pihalla, joten terassin ja tontin kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Myös parvekkeen siisteydestä on hyvä pitää huolta.

Pihan stailaaminen
Siisti piha on ilo silmälle. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5154/

Muistilista pihalle ja parvekkeelle:

  • Tee ulko-oven edustasta kutsuvan näköinen siistimällä mahdolliset lelut, urheiluvälineet ja muut ylimääräiset tavarat varastoon.
  • Muista huolehtia talviaikaan, että piha on kolattu, eikä ostajien tarvitse tarpoa lumessa päästäkseen sisälle. Jos pihalla on liukasta, muista hiekoittaa.
  • Siisti parvekkeelta ylimääräiset tavarat, kuten tyhjät kukkaruukut, tuhkakupit tai vanhat parvekekalusteet. Parhaimmillaan parveke on kuin toinen olohuone, joten pyri luomaan parvekkeelle viihtyisä tunnelma.
  • Hyvin hoidettu piha lisää kiinnostusta ja voi jopa nostaa asunnon arvoa. Pidä siis kesäaikaan nurmikko ja istutukset siisteinä. Lue täältä lisää pihan vaikutuksesta asunnon myyntiin.
Tilava ja kaunis parveke houkuttelee ympäri vuoden. Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5296/
Tilava ja kaunis parveke houkuttelee ympäri vuoden. Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5296/

Käyttäisinkö sittenkin ammattilaisen apua?

Jos asunnon stailaaminen myyntikuntoon tuntuu hankalalta tai aikaa vievältä, on yksi varteenotettava mahdollisuus antaa ammattilaisten hoitaa homma. Asiantuntijan käyttäminen on hyödyllistä, sillä ulkopuolisena ihmisenä hän näkee kotisi kokonaisuutena, kun taas oma silmä tottuu helposti tietynlaisiin sisustusratkaisuihin. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija varmistaa, että kotisi parhaat puolet pääsevät asuntonäytöllä varmasti esiin.

Onnea asuntoesittelyyn!

 

Lue lisää:

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon, osa 1

Vinkit lapsiperheen kodin sisustukseen

Vinkkejä tavaroiden säilytykseen

 

Jaa kirjoitus eteenpäin