| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon, osa 2: keittiö ja kylpyhuone

03-01-2017

Keittiö

Hyvin suunniteltu ja toimiva keittiö on arjen pelastus. Kotikokin unelmien keittiössä on tarpeeksi tasoja ruuanlaittoa varten, riittävästi säilytystilaa sekä tyylikkäät kodinkoneet, jotka on sijoiteltu tehokkaasti ja ergonomisesti.

Toimiva ja kaunis keittiö
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5287/

Vinkit keittiöön:

 • Jotta keittiö esiintyisi edukseen, kannattaa tilan yleisilmeessä pyrkiä selkeyteen. Siivoa tasoilta pois kaikki ylimääräinen, kuten pienet sähkölaitteet, lukuisat purnukat ja vastaavat irtotavarat. Pari kaunista esinettä voit jättää pöydälle somisteeksi.
 • Tyhjennä myös jääkaapin ovi mahdollisista magneeteista, muistilapuista ja lasten piirustuksista.
 • Keittiön siistiminen lähtee perusasioista. Muista huolehtia ennen näyttöä, ettei tasoilla loju likaisia astioita ja että roskat on viety.
 • Ruuanlaiton seurauksena keittiön pinnoilla voi esiintyä rasva- ja likatahroja, joiden puhdistamisessa tarvitaan tarkoitukseen soveltuvia pesuaineita. Pyyhi siivouksen yhteydessä myös kaappien ja jääkaapin ovet ja vetimet, laatat sekä liesituuletin.
 • Moni ostaja kurkkaa mielellään keittiön kaappeihin ja uuniin nähdäkseen niiden kunnon, joten muista myös niiden siisteys. Laita puhdistusaineet ja tiskirätit näytön ajaksi pois näkyviltä.
 • Kaunis viherkasvi tuo keittiöön raikkaan ilmeen ja viimeistelee sisustuksen. Avaa verhot, tuo pöydälle pieni kasvi kauniissa ruukussa ja asettele koriin tuoreita ja värikkäitä hedelmiä – kutsuva keittiö on valmis!
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5121/
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5121/

Kylpyhuone, kodinhoitohuone ja wc-tilat

Kuten keittiöltä, myös kylpyhuoneelta ja kodinhoitohuoneelta vaaditaan arjessa toimivuutta. Näiden tilojen oletetaan olevan ehdottoman siistejä ja puhtaita, ja siksi ostajaehdokkaat tutkivat usein esimerkiksi kylpyhuoneen varsin tarkkaan.

Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5121/
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5121/

Vinkit kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen:

 • Suihkutilojen kaakeleihin kertyy helposti kalkkia ja likaa. Poista tahrat ja huolehdi myös kaakeleiden saumojen puhtaudesta. Peruspuhdistuksen lisäksi muista puhdistaa kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja wc-tilojen hanat ja pesualtaat erityisen tarkasti kalkkitahroista ja sormenjäljistä.
 • Tarkista, ettei näkyvillä ole henkilökohtaisia hygieniatarvikkeita tai kosmetiikkaa. Kun raivaat puolityhjät shampoopullot, hammasharjat ja kasvovoiteet pois näkyviltä, kokonaisuus näyttää selkeältä.
 • Huolehdi, että suihkutilojen lattia on kuiva. Suihkusaippuan tuoksu voi jäädä leijailemaan asuntoon yllättävän pitkiksi ajoiksi, joten pyri ajoittamaan suihkussa käynti niin, että kosteus ehtii haihtua kylpyhuoneesta ennen asuntonäyttöä.
 • Pohdi hetki kylpyhuoneen ja wc-tilojen valaistusta. Kellertävän sävyinen tai liian hämärä valaistus saa helposti tilan näyttämään ankealta, kun taas lähellä luonnonvaloa oleva värilämpötila luo tiloihin raikkaan vaikutelman. Vaihda lamput tarvittaessa.
 • Poista tiloista ylimääräiset kylpytakit ja pyyhkeet ja vaihda koukkuihin puhtaat, väreiltään yhteen sointuvat käsipyyhkeet. Myös kodinhoitohuoneen ja wc:n pöytätasoille voi tuoda pari kauniisti laskostettua pikkupyyhettä. Saunatilojen ilmeen voit viimeistellä kauniilla laudeliinalla, tuikuilla tai vaikkapa muhkeilla kylpypyyhkeillä.
Wc-tilojen siisteys on tärkeää ostajaehdokkaille.
Kuva: https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5287/

Artikkelin seuraavaan osaan pääset täältä.

Jaa kirjoitus eteenpäin