| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon – vinkit jokaiseen huoneeseen

20-12-2016

Eteinen

Eteinen jää usein kodin sisustuksessa paitsioon aivan suotta. Vaikka sen läpi kuljetaan päivittäin, siellä oleillaan usein lähinnä sen verran, että saadaan puettua ulkovaatteet päälle ja napattua avaimet taskuun ennen ulos lähtöä. Kenties juuri tästä syystä myös eteisen yleisilmeestä huolehtiminen jää helposti taka-alalle. Eteisen siisteys on kuitenkin yllättävän tärkeä osa onnistunutta asuntonäyttöä, sillä sen avulla luodaan asunnosta ensivaikutelma, joka puolestaan vaikuttaa kohteesta syntyvään yleiseen mielikuvaan.

Muistilista eteiseen:

  • Jos asuntoesittelyssä on paljon väkeä, eteiseen syntyy helposti ruuhkaa. Tästä syystä eteisestä kannattaa pyrkiä raivaamaan pois kaikki ylimääräinen tavara näytön ajaksi.
  • Laita ulkovaatteet, laukut, reput ja kengät kaappiin, ja jätä naulakkoon mielellään vain pari takkia roikkumaan. Jos kodissa asustaa koiria, laita myös niiden remmit ja pannat kaappiin.
  • Syksyiset kura- ja loskakelit jättävät usein jälkensä eteiseen. Tarkista, näkyykö lattialistoissa, ovissa tai lattialla tahroja ja pyyhi myös peilipinnat.
  • Sopivan kokoinen matto voi saada eteisen näyttämään avarammalta. Liian kapea eteismatto puolestaan korostaa tilan pienuutta. Pimeästä ja ahtaasta eteisestä voit saada houkuttelevamman lisävalaistuksen avulla. Lue lisää eteisen valaistuksesta täältä.
Kutsuva eteinen toivottaa vieraat tervetulleeksi.
Kodin tunnelma luodaan jo eteisessä. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5293/

Olohuone

Jos keittiö on kodin sydän, on olohuone varmasti vähintäänkin kodin sielu. Olohuone on paikka, jossa perhe voi viettää aikaa yhdessä, rentoutua ja seurustella. Myös ostajaehdokkaille on tärkeää, että olohuoneesta välittyvä tunnelma on seesteinen ja harmoninen.

Muistilista olohuoneeseen:

  • Kun valmistelet olohuonetta asuntonäyttöä varten, pidä huolta, että huoneesta löytyy tarpeeksi liikkumatilaa. Voit kokeilla katsella olohuonetta eri kuvakulmista ja miettiä, miltä olohuone näyttää ulkopuolisen silmin. Mihin katse ensimmäisenä kiinnittyy? Onko hyllyissä tai seinillä paljon koriste-esineitä, valokuvia tai muita elementtejä, jotka vievät huomiota itse tilasta? Tarvittaessa voit selkeyttää olohuonetta viemällä ylimääräiset huonekalut ja koristeet pois näkyviltä näytön ajaksi.
  • Useimmat ostajaehdokkaat kaipaavat olohuoneelta avaruutta ja valoisuutta. Avaa verhot ja huolehdi, että ostajilla on esteetön näkymä ulos. Siivoa lasten ja lemmikkien lelut lattialta ja laita kaukosäätimet, kiemurtelevat johdot ja vastaavat ylimääräiset tavarat pois näkyviltä.
  • Pimeänä talviaikana kannattaa hyödyntää lisävalaistusta, kuten jalka- tai pöytälamppuja. Kynttilät ja takkatuli puolestaan auttavat lämpimän ja viihtyisän tunnelman luomisessa.
  • Hyvin hoidetut viherkasvit ja tuoreet leikkokukat pöydällä piristävät aina tunnelmaa. Kuivuneet lehdet kannattaa napsia pois kasveista ennen näyttöä ja poistaa kuihtuneet kasvit kokonaan.
Asunnon stailaaminen
Trendikäs huonekuusi on tämän sisustuksen piste i:n päällä. Itse tila on selkeä ja siellä on helppo liikkua. https://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA5295/ 

Artikkelin seuraavaan osaan pääset tästä.

 

Lue lisää:

Näin vältät virheet asuntonäyttöön valmistautuessa

Täytyykö myytävän kodin olla valkoinen?

Ihana valo! Vinkit kodin valaistukseen

Jaa kirjoitus eteenpäin