| Avoinna arkisin klo 9-17

Sisustustrendit – piristä kotiasi persoonallisesti!

19-03-2018

Väriä elämään

Suomalaiset ovat perinteisesti suosineet neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä. Maanläheiset ruskean ja beigen sävyt ovat tänä vuonnakin sisustustrendi, mutta niitä piristetään kontrastiväreillä. Tumma lila on vuoden hittiväri, epäilemättä Pantonen vuoden värin ”ultra violetin” siivittämänä.

Murretut värit ovat pinnalla ja sopivat hyvin maanläheisen sisustuksen rinnalle. Sisustusta piristetään roosan, sinapinkeltaisen, okran tai havunvihreän sävyillä. Myös utuiset sinisävyt ja voimakas petrooli ovat suosiossa. Tikkurila valitsi vuoden väriksi ruukunpunaisen ja se on varma valinta trendien aallonharjalla pysyvälle.

Perinteiset mustan ja valkean sävyt eivät myöskään ole katoamassa mihinkään. Ne muodostavat yhä tärkeän osan sisustusta ja muut värit tukevat näitä perusvärejä. Mustavalkoisuus näkyy muun muassa laveeratuissa kuviollisissa tapeteissa sekä kuultavalla mustalla tehdyissä kankaissa. Mustavalkoisuus on rennompaa ja vähemmän graafista kuin aiemmin.

 

Murretut sävyt valloittavat!
Murretut sävyt valloittavat!

Vihreä koti

Sisustustrendit vaihtelevat ja vuonna 2018 yksi suurimmista ilmiöistä ovat huonekasvit. Kasvit ovat omiaan tuomaan keväistä tunnelmaa kotiin, kun luonto vielä heräilee talviunilta.

Trendikkäitä kasveja ovat kirjavalehtiset, tummat tai jopa punasävyiset lajikkeet. Perinteisten huonekasvien sijaan suosiossa ovat erityisesti erikoisemmat lajit, muun muassa erilaiset kaktukset.

Huonekasveja voidaan sijoittaa kaikkiin kodin huoneisiin, mukaanlukien kylpyhuone. Kodista ei kuitenkaan tarvitse luoda viidakkoa. Yksi suuri huonekasvikin on trendikäs valinta.

 

Näyttävä huonekasvi on iso sisustustrendi vuonna 2018.
Näyttävä huonekasvi on iso sisustustrendi vuonna 2018.

Luonnolliset materiaalit

Luonnonläheisen sävymaailman lisäksi materiaalivalinnoissa suositaan luonnollisuutta. Kivi, puu ja pellava ovat suosittuja. Materiaalien pinnat saavat olla käsittelemättömiä, luonnollisen rosoisia ja kankaissa suositaan kiinnostavia tekstuureja.

Materiaalivalinnoissakin moni suosii kontrasteja. Luonnollisten ja rosoisten pintojen rinnalle valitaan sileitä metalli- ja lasipintoja. Tummat kromin sävyt ovat suosittuja ja messinki saa väistyä sivuun.

Luonnonmateriaalit sopivat hyvin kodin pienten sisustuselementtien materiaaliksi. Puupaneloinneista kuitenkin veikataan myös suurta, retrohenkistä trendiä. Paneloinneissa puun luonnolliset kuvioinnit jätetään näkyviin, mutta päälle saatetaan laveerata värikäskin, läpikuultava kerros.

Materiaalivalinnoissa otetaan erityisesti huomioon myös laatu ja kestävyys, ulkonäön rinnalla!

 

Maanläheiset sävyt ja puun luonnolliset kuviot saavat näkyä sisustuksessa!
Maanläheiset sävyt ja puun luonnolliset kuviot saavat näkyä sisustuksessa!

Kuvioita ja muotoja

Kuviollisista sisustusmateriaaleista ei nykyään ole pulaa. Kuviollinen tapetti aksenttina tai kuviolliset tekstiilit tuovat sisustukseen persoonallisuutta. Kuvioinnit valitaan ensisijaisesti omien mieltymysten mukaan. Omien mieltymysten, persoonan ja elämäntyylin näkyminen on myös sisustustrendi! Itseäsi eniten miellyttävä kuviointi kestää myös aikaa paremmin kodissasi kuin suosituin trenditapetti.

Muodoista suosituin on pyöreä. Pehmeän pyöreät muodot huonekaluissa luovat viihtyvyyttä ja kotoisuutta. Valitse uudeksi pyödäksesi pyöreä pöytä tai hanki sohvan kylkeen pyöreä rahi.

Valaistus

Sisävalaistuksella luodaan kotiin lämpöä ja tunnelmaa. Led-valoillakin saadaan nykyään lämminsävyistä valoa kylmän sijaan. Kauneinkaan sisustus ja materiaalit eivät tule esiin ilman sopivaa valaistusta. Valaistuksella on suuri merkitys sille, miltä rosoiset luonnonmateriaalit tai sileän peilimäiset metallipinnat sisustuksessa näyttävät.

Sopivia valaisimia hankkiessa otetaan valon laadun lisäksi huomioon valaisimen ulkonakö ja sopivuus sisustukseen.

Lisää vinkkejä valaistukseen tästä.

 

Sisustustrendit
Valitse valaistus!

Sisustustrendit muuttuvat – muista persoonasi!

Kodin sisustuksessa saa ja pitää näkyä oman persoona. Trendeistä poimitaan omat suosikit ja niillä piristetään kotia, mutta kaikkia trendejä ei tarvitse mahduttaa samaan kotiin. Suuret sisustuslinjat voi huoletta pitää ajattomina ja muistaa, että sisustustrendit vaihtelevat!

Lue lisää aiheesta:

Inspiraatiota lastenhuoneen sisustukseen, osa 1

Inspiraatiota lastenhuoneen sisustukseen, osa 2

Ideoita makuuhuoneen sisustukseen

Jaa kirjoitus eteenpäin