| Avoinna arkisin klo 9-17

Tietoa asunnon ostajalle

14-04-2015

Tiedä, mitä etsit!

Aivan ensimmäiseksi kannattaa suunnitella, millaista asuntoa olet etsimässä. Tuleva koti saattaa olla piirtynyt mielessäsi hyvinkin tarkkaan, tai sitten tahdot olla avoin erilaisille mahdollisuuksille. Kannattaa kuitenkin listata ylös ne asiat, jotka ainakin tahtoisit tulevasta kodistasi löytyvän. On hyvä miettiä myös tulevan asunnon hintatasoa sekä sitä, kuinka paljon ja millaisella maksuajalla tarvitset lainaa.

Kun olet selvittänyt nämä asiat, voit mennä pankkiin ja neuvotella siellä asuntolainasta. Asuntoa kannattaa lähteä etsimään vasta siinä vaiheessa, kun sinulla on lainalupaus pankilta. Kerro meille, millaista asuntoa etsit, ja me hoidamme etsimisen puolestasi.

Ostotarjous tehdään tositarkoituksella

Sopivan asunnon löydyttyä voit tehdä ostotarjouksen. Muista, että asuntotarjous tehdään aina tositarkoituksella! Tarjoukselle kannattaa asettaa voimassaoloaika, joka on useimmiten yhdestä kahteen vuorokautta. Ennen tarjouksen tekemistä on myös hyvä perehtyä myytävän kohteen asiakirjoihin.

Me huolehdimme, että saat nähtäväksesi kaikki tarvittavat asiakirjat; sinun tehtäväksesi jää tutustua niihin huolellisesti. Asunnon ostajalla on selonottovelvollisuus, eli jälkikäteen et voi enää vedota seikkoihin, jotka sinun on oletettu tietävän jo ennen kaupantekoa.

Kauppakirjat molemmille osapuolille

Kun asunnon ostaja ja myyjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen ostotarjouksesta, päästään laatimaan kauppakirjat. Kauppakirjat laaditaan aina vähintään kahtena kappaleena, ja niihin merkitään kaikki sovitut kauppaehdot, kuten asunnon hinta ja luovutuspäivämäärä. Me Aurealla laadimme kauppakirjat ja varmistamme vielä, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa ja mukana kaupantekotilaisuudessa.

Asuntoa ostaessa kannattaa olla huolellinen, mutta tarjousten tekemisessä myös nopeus on valttia. Me Aurealla olemme kiinteistönvälityksen ammattilaisia, joten osaamme yhdistää toisilleen sopivat asukkaat ja asunnon. Näin kaupanteko sujuu helposti ja nopeasti. Aurea välittää vuosittain satoja kohteita, joten meidän kauttamme löydät varmasti itsellesi sopivan kodin.

Tehdään yhdessä haaveistasi totta!
Aurea LKV

Jaa kirjoitus eteenpäin