| Avoinna arkisin klo 9-17

Uusi vuosi, uusi asunto – pieni opas kodinvaihdosta haaveilevalle

27-12-2017

Asunnot liikkuvat ympäri vuoden

Vanhastaan on ajateltu, että asuntokauppa on tiukasti vuodenaikoihin sidottua. Totuus kuitenkin on, että nykyaikana asuntokauppa käy tasaiseen tahtiin ympäri vuoden, ja kiinnostuneita asunnon ostajia riittää myös talvikaudella. Ihmisten asunnon tarve ei ole riippuvainen vuodenajoista tai kuukausista, vaan elämäntilanteesta: uusi työpaikka, perhekoon muutos tai paikkakunnan vaihto voi olla ajankohtainen milloin vain.

Monet kypsyttelevät kuitenkin mielellään ostopäätöstä hyvän tovin ennen asuntokaupoille lähtöä, ja siksi rauhallisten joulunpyhien jälkeen asuntokauppa lähtee jälleen vauhdilla liikkeelle. Vuodenvaihde on uuden alun aikaa, ja siksi monelle on luontevaa ajoittaa asuntokaupan tuoma suuri elämänmuutos juuri tähän ajankohtaan.

3D-esittelystä tukea ostopäätökseen

Joulun ja uudenvuoden lomasesonki on monelle loistavaa aikaa etsiskellä rauhassa uutta asuntoa, ja netissä koteihin pääsee tutustumaan kattavasti jo etukäteen. Useista myytävistä kohteistamme on saatavilla myös 3D-esittely, jonka myötä pääset tutustumaan myytäviin koteihin perusteellisemmin kuin pelkkien valokuvien avulla. 3D-esittely on mainio apuväline sekä ennen varsinaista asuntonäyttöä että sen jälkeen: ennen asuntoesittelyä pääset aistimaan kodin tunnelmia etukäteen, ja asuntonäytön jälkeen voit virkistää muistiasi kulkemalla kohteessa virtuaalisesti vielä uudelleen.

Lue lisää 3D-esittelystä täältä!

Miten lähden liikkeelle?

Mitä sitten tulisi ottaa huomioon ennen asunnonvaihtoa? Ostajana sinun kannattaa ihan ensimmäiseksi kartoittaa omat toiveesi ja tarpeesi uudelle kodille. Etsitkö kotia kaupungin sykkeestä vai maaseutumaisesta ympäristöstä? Millaisia kulkuyhteyksiä ja lähipalveluita kaipaat? Sijainnin lisäksi olennaista on pohtia omaa taloudellista tilannetta ja selvittää, kuinka kodin rahoitusasiat järjestyvät. Etukäteen pankista haettu lainalupaus tuo mielenrauhaa kodin etsintään.

Lue lisää: Ensiasunto mielessä, mitä pitäisi ottaa huomioon?

Vanhan kodin myyntiä varten kannattaa ensimmäiseksi kutsua välittäjä arviokäynnille. Arviokäynnillä pääsemme juttelemaan yhdessä asuntosi myyntiin liittyvistä seikoista ja toiveistasi kodinvaihdon suhteen. Asuntokauppa voidaan järjestää monella eri tavalla riippuen esimerkiksi siitä, haluatko saada vanhan kodin myytyä ennen uuden ostamista vai tahdotko ostaa ensin uuden kodin ja myydä vanhan pois vasta sen jälkeen. Yhdessä räätälöimme juuri sinulle sopivan palvelukokonaisuuden.

Lue lisää välittäjän tehtävistä täältä.

Onnellista uutta vuotta!

 

Mielessä asunnon myynti?

Kutsu meidät käymään.

Jaa kirjoitus eteenpäin