| Avoinna arkisin klo 9-17

Kuinka löytää se oikea? Välittäjän vinkit asunnonetsintään

12-07-2016

 

Tarkista tarjonta säännöllisesti

Asuntomarkkinoilla nopeus on todellakin valttia, sillä kaikkein halutuimmat kohteet saattavat mennä kaupaksi jo muutamassa päivässä. Siksi ei kannata välttämättä luottaa siihen, että asuntoilmoitusten selaileminen läpi kerran viikossa riittäisi esittelemään sinulle koko tarjonnan. Osa kohteista saattaa nimittäin tulla ja mennä viikon sisään, ja joukossa saattaisi olla myös juuri sinulle sopiva koti.

Jotta pysyisit parhaiten selvillä alueesi asuntotarjonnasta, kannattaa myytävien asuntojen tarjontaa tutkia säännöllisesti ja mahdollisimman usein. Näin pääset ottamaan heti yhteyttä välittäjään, mikäli sopiva asunto sattuu kohdalle!

Jätä tilaa yllätyksille

Ennen kuin asuntoa lähdetään etsimään, on syytä kirjata ylös, millaiset ovat tulevan kotinne vähimmäisvaatimukset. Miltä alueelta etsitte kotia? Millaista hintatasoa olette ajatelleet? Mitä kodistanne on ainakin löydyttävä, ja mistä puolestaan voisitte tarpeen vaatiessa tinkiä?

Hakuvaihtoehtojen rajaaminen helpottaa asunnonetsintää, mutta toisaalta rajoihin ei välttämättä kannata tukeutua liian tiukasti. Jos olet esimerkiksi rajannut internetin asuntoportaalissa asunnon hintatoiveeksi enintään 200 000 €, haun ulkopuolelle voi jäädä useita sellaisia kohteita, jotka maksavat vain hieman yli tuon summan, ja vastaisivat muuten täydellisesti etsimääsi. Kannattaa siis kokeilla laajentaa hakua ja katsoa, millaisia tuloksia saat sillä tavoin. Upeita kohteita voi löytyä myös esimerkiksi naapurikunnan alueelta, joten väljennä rohkeasti hakukriteereitäsi!

Käytä Aurean omaa hakupalvelua

Internetin asuntoportaalit ovat hyödyllisiä, mutta niissä tarjonta on usein varsin suuri, ja valtavan valikoiman keskeltä voi olla vaikea löytää niitä todellisia helmiä. Aurean sivuilta löydät oman hakupalvelumme, jonka avulla pääset selailemaan pelkästään Aurean välittämiä asuntoja Oulusta ja lähialueilta. Tälläkin hetkellä meillä on välitettävänä yli 200 kohdetta, ja tilanne elää koko ajan, joten valikoimaa varmasti löytyy jokaiselle asunnonetsijälle.

Hakupalvelustamme voit etsiä kohteita esimerkiksi asuntotyypin, sijainnin, hinnan tai huoneluvun perusteella, tai voit kokeilla näppärää karttapalveluamme – samalla pääset tutkimaan, millaisia palveluita lähialueelta löytyy!

Selaa tästä myytäviä asuntojamme.

Hyödynnä välittäjän osaamista

Välittäjän toimenkuvaan kuuluu yhdistää toisilleen sopivat kohteet ja asukkaat, joten hänen asiantuntemustaan kannattaa ehdottomasti hyödyntää asuntokaupoilla. Kun olet etsimässä asuntoa, kannattaakin kysäistä rohkeasti välittäjältä, olisiko hänellä tiedossa juuri sinun tarpeisiisi sopivaa kotia. Usean välittäjän välitysliikkeessä kohteitakin on paljon, joten vaikka kyseisellä välittäjällä ei kriteereihisi soveltuvaa kohdetta tällä hetkellä olisikaan myynnissä, voi kollegalta hyvinkin löytyä sellainen – välittäjien laajat verkostot takaavat, että jokainen asuntoa etsivä varmasti löytää itselleen mieluisen kodin!

Välittäjään kannattaa olla suoraan yhteydessä jo siksikin, että kysytyimmät kohteet saattavat mennä kaupaksi jo ennen kuin niistä edes ilmoitellaan julkisesti. Kun välittäjä saa uuden toimeksiannon, hän voi nimittäin ottaa suoraan yhteyttä potentiaaliseen ostajaan, jos tietää hänen etsivän juuri kyseisen kaltaista kotia.

 

Lue lisää:

Miten ostaja voi valmistautua asuntoesittelyyn?

Miten asunnon vaihto kannattaa järjestää?

Ota nämä asiat huomioon ennen ostopäätöstä! Muistilista asunnon ostajalle

 

Jaa kirjoitus eteenpäin