| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon myynnin ajoitus – lähdenkö nyt asuntokaupoille?

14-02-2019

Asuntomarkkinoiden kevät

Asuntomarkkinoiden vedon yhteys vuodenaikoihin ei ole nykyään enää niin voimakas, kuin sen on ajateltu olevan. Moni kuitenkin alkaa harkita uutta kotia vuodenvaihteessa, joka on perinteisesti aikaa uudelle, joten alkuvuoden ja kevään mittaan asuntomarkkinoilla voi olla vilkasta.

Ei ole kuitenkaan mitään varsinaista syytä, miksi asunto pitäisi laittaa myyntiin juuri keväällä. Asunnon myynnin ajoitus on riippuvainen ensisijaisesti omista tarpeistasi. Asunnon vaihdon taustalla on usein muutos elämäntilanteessa, esimerkiksi perheen kasvu tai uusi työpaikka. Asunnon myynti ja uuden hankinta on siis ajoitettava siihen, milloin uudelle asunnolle on tarve.

On hyvä muistaa, että sinun lisäksi myös ostajat ovat yksilöitä, joiden elämäntilanne vaihtelee. Uuden kodin tarve voi tulla ostajallekin mihin tahansa aikaan vuodesta.

Asunnon myynnin ajoitus – Loma-ajat hyötykäyttöön

Asunnon osto vaatii jonkin verran vaivannäköä. Asunnon myyntiin laitto loma-aikojen lähestyessä voi olla hyvä idea, sillä lomalla ostajilla on aikaa etsiä uutta kotia ja käydä asuntonäytöissä. Lomia ihmiset viettävät kesäloman lisäksi esimerkiksi joulupyhinä ja vuodenvaihteessa sekä koulun lomien, kuten talviloman ja syysloman, aikana.

Asunnon myyntiprosessi kannattaa laittaa käyntiin jo hieman ennen lomien alkua. Ilmoitus on hyvä olla nähtävillä netissä jo lomien käynnistyessä.

Myyntiprosessin käynnistys

Asunnon myynnin ajoitus on vain yksi päätös myyntiprosessissa. Itse prosessin käynnistys voi tuntua työläältä ja pelottavalta. Kun olet tehny päätöksen myydä kotisi, ensimmäinen askel on ottaa yhteys ammattitaitoiseen kiinteistönvälittäjään.

Kiinteistönvälittäjämme tekee ensimmäisenä ilmaisen hinta-arvion kodistasi. Tämä ei sido sinua vielä mihinkään. Sovimme asunnon myynnin yksityiskohdista tarpeittesi ja toiveittesi mukaan ja teemme sinulle räätälöidyn toimeksiantosopimuksen. On tärkeä esimerkiksi päättää haluatko saada nykyisen kotisi myytyä ennen uuden ostoa, vai haluatko ensin löytää uuden kodin ja vasta sitten myydä vanhan pois.

Toimeksiantosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen voimme alkaa toimiin asuntosi markkinoinnin suhteen. Asunnostasi laaditaan myynti-ilmoitus kuvineen. Tarvittaessa autamme kotisi stailauksessa ja kuvaamisen hoitaa meidän ammattikuvaajamme, joka löytää parhaat kulmat kodistasi. Nykyään kuvien lisäksi myynti-ilmoitukseen voidaan liittää 3D-esittely, joka antaa hyvin kuvaa asunnosta jo ennen asuntonäyttöä. Kun markkinointimateriaali on valmis alkaa varsinainen myynti asuntönäyttöineen!

Myymässä asuntoa? Ota yhteys osaaviin välittäjiimme!

Lue lisää:

Viisi kysymystä ja vastausta asunnon myyntiä pohtivalle

Kiinteistönvälittäjän valinta – miten tunnistat osaavan kiinteistönvälittäjän?

Asunnon myyjän muistilista

Jaa kirjoitus eteenpäin