| Avoinna arkisin klo 9-17

Katsaus Oulun kiinteistönvälityksen markkinoihin

27-02-2020

Toteutuneet myyntihinnat Oulussa

Oulu luokitellaan kasvukeskukseksi ja asuntojen hinnat ovat nousussa. Myyntihintoja voi vertailla asuntojen myynti-ilmoituksista, mutta todenmukaisemman kokonaiskuvan saa vertailemalla toteutuneita myyntihintoja.

Oulun keskimääräiset neliöhinnat tulevat pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun jäljessä. 

 

Millaiseen asuntoon kannattaa sijoittaa?

Kerrostaloasuntojen hintakehityksen ennustetaan olevan parempi kuin rivitalojen.

Omakotitalojen kysynnän ennustetaan nousevan, sillä omakotitalot tarjoavat enemmän tilaa lapsiperheille. Myös yksiöt ovat haluttuja, sillä yksinasuvien määrä on kasvanut kaikissa ikäryhmissä, jolloin ei ole tarvetta suurelle asunnolle.

 

Sijoittamisen kannalta tarkasteltuna, kannattaa asunnon valinnassa miettiä tarkasti erityisesti sijaintia. Oulun keskustan asunnot ovat hintavampia verrattuna esimerkiksi Muhoksella sijaitseviin asuntoihin, sillä keskusta tarjoaa erinomaiset kulkuyhteydet ja palvelut, mikä vetoaa mahdollisiin ostajiin. Oulun seudun voimakkaasti kasvavia alueita keskustan lisäksi on Kempele ja Liminka, joiden neliöhinnat ovat kohtuullisia. 

 

Oulun seudun tulevaisuus

Väestön huoltosuhde tulee nousemaan maltillisesti

Tulevaisuudessa huoltosuhde tulee nousemaan Suomen laajuisesti, mikä lisää kunnallisverotusta erityisesti niissä kunnissa, joiden huoltosuhde on erityisen korkea. Oulun seudulla huoltosuhde tulee nousemaan maltillisesti Hailuotoa lukuun ottamatta, jossa nousu on voimakkaampaa. 

 

Syntyvyys hyvällä tasolla

Suhteessa koko Suomen syntyvyyteen, pärjää Oulun seutu erinomaisesti. Kokonaishedelmällisyysluku on Oulussa maan keskiarvoa suurempi. 

 

Väkiluku kasvaa 

Väkiluku kasvaa Oulun seudulla erityisesti Oulun, Kempeleen ja Limingan alueilla. Ennustetaan, että vuonna 2040 nämä kunnat ovat suurempia kuin nyt. 

 

Opiskelu- ja työmahdollisuudet Oulussa vetävät puoleensa ihmisiä muilta paikkakunnilta. Oulun yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat kansainvälisestikin merkittäviä opiskelupaikkoja, mikä tuo Oulun maailmankartalle. Opiskelupaikkakunnalle halutaan usein jäädä myös opiskelujen päätyttyä.

 

Oulun taidokkaat kiinteistönvälittäjät löytyvät läheltä!

Aurea LKV tarjoaa laadukkaita kiinteistönvälityspalveluita Oulun seudulla. Kokeneet ja innovatiiviset kiinteistönvälittäjämme sekä muut ammattilaiset tarjoavat palveluja täydellä omistautumisella asiakkaan tarpeisiin. 

 

Asiakastyytyväisyytemme on 98 % ja takaamme, että jos asunto ei mene kaupaksi kahteen kuukauteen, annamme alennusta 25 % välityspalkkiosta. 

 

Jaa kirjoitus eteenpäin