| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten myyntiaikaa voi nopeuttaa?

27-02-2020

Liian korkea myyntihinta karkottaa ostajat

Asunnon myyntihinnan tulisi olla kohtuullinen, ei liian korkea tai matala. Liian suuri hintapyyntö voi johtaa tilanteeseen, jossa asunnon myyntiaika pitenee sekä lopullinen myyntihinta on jopa alempi, kuin realistinen, markkinoiden mukainen hintapyyntö. Myyntiajan pidentyminen voi tehdä alihintaisen ostotarjouksen hyväksymisestä houkuttelevampaa, jos uusi asunto on jo tiedossa tai ostettuna.

 

Kiinteistönvälittäjä arvioi asunnon hinnan oikein kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Hinta-arvio tehdään vasta, kun kiinteistönvälittäjä on käynyt arvioimassa asunnon paikan päällä. Hinta-arvioon vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, ikä, kunto ja  alueen toteutuneet myyntihinnat.

 

Asunnon markkinointiin tulee kiinnittää huomiota

Asunnon markkinointi tuo kohteen potentiaalisen ostajakunnan näkyviin. Myynti-ilmoituksen näkyvyyttä tehostetaan lisäksi usein maksetuilla mainoksilla, joita voidaan laittaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tai sanomalehteen.

 

Myynti-ilmoituksen kulmakiviä ovat myyntikuvat. Asunnon stailaaminen on tärkeää, sillä suurin osa ostajista kiinnittää ensimmäisenä huomiota myyntikuviin. Myyntikuvien tulee olla myös laadukkaat, sillä huono valaistus tai tarkkuus voi luoda epäsiistin ensivaikutelman. 

 

Kiinteistönvälittäjä lyhentää myyntiaikaa

Kiinteistönvälittäjä on markkinoinnin asiantuntija ja kirjoittaa myynti-ilmoituksen, joka tekee vaikutuksen mahdollisiin ostajiin.

 

Meillä myyntikuvista vastaavat yhdessä valokuvauksen ammattilaiset sekä sisustussuunnittelijat yhteistyössä kiinteistönvälittäjän kanssa. Lisäksi teemme kodistasi huippuluokan 3D-virtuaaliesittelyn, joka täydentää digikanavissa valokuvia. Asiantunteva tiimi kuuntelee tarpeitasi ja lyhentää myyntiaikaa. 

Asuntonäyttö vakuuttaa ostajat

Asuntonäyttö on tärkeä osa asunnon myymistä. Esittelyä varten kodin tulee olla putipuhdas ja kutsuva mahdollisille uusille asukkaille. Potentiaalisiin ostajiin vetoaa usein asunto, jossa näkyy minimaalisesti asunnon omistajan jälki. Neutraali sisustus ja tavaroiden siirtäminen pois näkyviltä helpottaa ostajia kuvittelemaan asunnon tulevaisuuden omana kotina. Lue lisää vinkkejä asuntonäyttöön valmistautumisesta.

 

Tutkimusten mukaan asuntonäyttö on tehokkaampi, kun asunnon omistaja ei ole paikalla ja näytön suorittaa kiinteistönvälittäjä. Kiinteistönvälittäjä luo ammattitaidollaan turvaa asuntokauppaan. 

 

Tutustu tarjoamiimme kiinteistönvälityspalveluihin Oulun seudulla: https://www.aurealkv.fi/

Jaa kirjoitus eteenpäin