| Avoinna arkisin klo 9-17

Näin nostaa asunnon arvo

11-02-2020

Oikein toteutettu remontti piristää asunnon arvoa

Remontointi tekee asunnosta usein houkuttelevamman ostajan silmissä. Remontti asuntoon ennen myymistä on kannattavaa, jos se tehdään huolella. Aina halvimmat materiaalit eivät ole kannattavin valinta eikä hosumalla tule hyvää jälkeä. Remontin ei tarvitse olla välttämättä edes suureellista, sillä pientenkin yksityiskohtien päivittäminen tekee muutoksen. Esimerkiksi lattioiden tai tapettien vaihto on suhteellisen halpaa, mutta luo kuitenkin asuntoon täysin uuden ilmeen. Kylpyhuoneremontti taas maksaa paljon, mikä tekee siitä kannattavan usein lähinnä asunnoissa, joissa kylpyhuone on erityisen huonossa kunnossa. Remontin kustannukset ovat matalammat, jos ei tarvitse palkata ammattilaisia. Huomioon tulee
kuitenkin ottaa omat taidot, sillä huonosti toteutettu remontti ei nosta asunnon arvoa.

Materiaali- ja värivalintojen kanssa ei kannata heittäytyä liian rohkeaksi, sillä erikoiset valinnat vetoavat usein pienempään joukkoon ostajia. Hintaa voidaan hilata ylöspäin, jos kysyntä on tarpeeksi suuri. Varmimpia valintoja ovat neutraalit, vaaleat värit. Erityisen suosittua tällä hetkellä ovat avoimet keittiöt saarekkeella sekä runsaat säilytystilat.

Pitkä myyntiaika voi herättää epäilyksiä ostajassa

Joskus tulee tilanne, jolloin asunnon myymisessä kestää kauan. Potentiaaliset ostajat selaavat myynnissä olevia asuntoja ja huomaavat miten sama asunto tulee kerta toisensa jälkeen vastaan. Silloin voi herätä kysymys siitä, miksi asunto ei ole vieläkään mennyt kaupaksi. Tällaisessa tilanteessa vaihtoehtona voi olla esimerkiksi uuden myynti-ilmoituksen tekeminen.

Huoliteltu piha ihastuttaa ostajat

Piha on tärkeä osa erityisesti omakoti-, rivi- ja paritaloissa, mutta myös kerrostaloissa. Siisti piha parhaimmillaan jouduttaa kaupankäyntiä ja vaikuttaa hintaan useita prosentteja. Pihalta tulisi raivata turhat romut ja siistiä rikkaruohot. Ostajiin vetoaa erityisesti valoisa ja helppohoitoinen piha, jossa on oma rauha. Pihaan luo viihtyisyyttä esimerkiksi istutukset sekä patio tai terassi.

Luo hyvä ensivaikutelma

Asuntonäyttö on erittäin tärkeä asunnon myymisen kannalta. Siihen tulisikin panostaa, jotta mahdollisille ostajille tulisi positiivinen mielikuva asunnosta. Asuntonäytössä on tärkeää siivota ja sisustaa asunto kutsuvaksi.

Lue lisää asuntonäytöstä.

Jaa kirjoitus eteenpäin