| Avoinna arkisin klo 9-17

Kiinteistönvälittäjän ja toimeksiantajan tehtävät asuntokaupassa, osa 2

29-03-2016

Kiinteistönvälittäjän tehtävät asunnon markkinoinnissa:

Lehti-ilmoitusten ja internetin asuntoportaalien ilmoitusten laatiminen.

Jotta asunto saisi mahdollisimman paljon näkyvyyttä, on sitä markkinoitava monessa eri paikassa. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on laatia myytävistä kohteista ilmoitukset, jotka julkaistaan sanomalehdessä ja internetin suosituimmilla asunnonmyyntisivustoilla.

Aurea takaa myytäville asunnoille laajan näkyvyyden, sillä ilmoitamme kohteistamme sekä painetussa sanomalehdessä (Kaleva) että suosituimmissa asuntoportaaleissa (etuovi.com, oikotie.fi). Tämän lisäksi jokaisesta kohteesta löytyy kattavat tiedot omilta verkkosivuiltamme.

Yhteydenotot tiedossa oleviin ostajaehdokkaisiin.

Kiinteistönvälittäjä hyödyntää asunnon myynnissä olemassaolevia verkostojaan tehokkaimman myynnin takaamiseksi. Usein kiinteistönvälittäjällä on jo valmiiksi tiedossaan henkilöitä, jotka voisivat olla kiinnostuneita asunnostasi. Toisinaan asunto menee kaupaksi jo ennen ensimmäistäkään julkista asuntonäyttöä juuri näiden verkostojen ansiosta.

Asunnosta kiinnostuneiden tiedusteluihin vastaaminen.

Välittäjä on aina valmis vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Asunnosta kiinnostuneille järjestämme yksityisnäyttöjä aina tarpeen mukaan. Yksityisnäytöillä ostajaehdokas pääsee tutustumaan kohteeseen joustavasti ja ilman kiirettä.

Yleisesittelyjen järjestäminen.

Kyltti kadunvarteen ja ostajia odottelemaan – yleisten asuntonäyttöjen järjestäminen on kenties se asia, joka useimmilla tulee ensimmäisenä mieleen kiinteistönvälittäjän työstä. Yleisesittelyt ovatkin hyvä tilaisuus asunnon markkinointiin. Yleisesittelyjä järjestetään aikoina, jolloin ihmiset ovat mieluiten liikkeellä; käytännössä esittelyt ajoittuvat siis useimmiten arki-illoille tai viikonlopuille.

Esittelyiden jälkeen kiinteistönvälittäjä raportoi toimeksiantajalle esittelyn kulusta ja kiinnostuneista ostajaehdokkaista. Kiinteistönvälittäjän tehtävä on pitää sinut ajan tasalla myynnin edistymisestä läpi koko myyntiprosessin. Hyvän välittäjän tunnistaa siitä, että hän on itse aktiivinen, eikä milloinkaan odota, että sinä hoitaisit kaiken yhteydenpidon myyntiin liittyen.

Ostotarjouksista huolehtiminen.

Kun asunnosta kiinnostuneet jättävät kirjallisen ostotarjouksen, kiinteistönvälittäjän tehtävänä on todeta ostotarjoukset lainvoimaisiksi ja esittää tarjoukset sen jälkeen myyjälle. Myyjän tehtäväksi jää tällöin hyväksyä tai hylätä tarjous. Myyjä voi esittää myös vastatarjouksen, jonka ostaja puolestaan hyväksyy tai jättää hyväksymättä.

Toimeksiantajan tehtävät asunnon markkinoinnissa:

Asunnon valmistelu asuntoesittelyitä varten

Asuntonäytöllä kodin tulee olla parhaimmillaan. Katso lisää vinkkejä asuntoesittelyyn valmistautumiseen täältä!

Ostotarjouksista päättäminen

Asiakas on aina oikeassa, myös asuntokaupassa. Siksi toimeksiantaja päättää aina itse, hyväksyykö asunnosta esitetyn ostotarjouksen vai ei. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on esitellä sinulle kaikki asunnosta tehdyt ostotarjoukset, mutta viime kädessä päätöksen teet sinä itse.

Lue myös nämä artikkelimme:
Mikä on myyjän tiedonantovelvollisuus asuntokaupassa?
Asuntokaupan askeleet, osa 2: myynti käynnistyy
Millainen on kiinteistönvälittäjän vastuu asuntokaupassa?

Jaa kirjoitus eteenpäin