| Avoinna arkisin klo 9-17

Kodin työpiste toimivaksi!

23-08-2016

Suosi keveitä kalusteita

Vielä joitakin vuosia sitten oli tavallista, että kodin työpisteen kalusteet olivat massiivisia ja haukkasivat ison osan huoneen pinta-alasta. Ajan myötä laitteista on kuitenkin tullut yhä keveämpiä ja vähemmän tilaa vieviä, minkä ansiosta työpöydän ei enää tarvitse olla yhtä suuri kuin aiemmin. Myös laitteiden langattomuus on sisustajan kannalta erinomainen juttu, sillä enää ei tarvitse miettiä, miten saisi piiloon lukuisat lattialla kiemurtelevat johdot.

Nykyaikaisen työpisteen kalusteissa kannattaa suosia keveää ja ilmavaa ulkonäköä varsinkin siinä tapauksessa, jos työpisteenä toimiva tila sijaitsee muiden tilojen yhteydessä. Esimerkiksi pukkijalkojen päälle kiinnitetty pöytälevy on helppo ja kaunis ratkaisu, joka ei hallitse ulkonäöllään koko huonetta. Työtuoli on hyvä valita niin, että se mahtuu helposti pöydän alle silloin, kun sitä ei käytetä. Mikäli käytät työpöytää vain satunnaisesti, ei erillisen työtuolin hankinta ole lainkaan pakollista, vaan voit tarpeen vaatiessa napata lainaan esimerkiksi ruokapöydän tuolin.

Työpisteellä kannattaa suosia keveitä kalusteita.

Mapit ja kansiot – riviin, järjesty!

Toisinaan sanotaan, että työpöytä kertoo paljon sen käyttäjän luonteesta. Toiset heittäytyvät inspiraation vietäviksi niin, että siinä sivussa työpöydälle unohtuvat lojumaan niin kahvikupit kuin paperipinotkin, kun taas toiset vaativat keskittyäkseen työtilan, jossa tavarat ovat siisteissä ja jämpteissä riveissä.

Olipa työminäsi sitten boheemiin sekasotkuun taipuvainen tai selkeitä ja minimalistisia puitteita suosiva, työn sujumista helpottaa huomattavasti, jos tärkeimmät paperit ja muut tarvittavat tavarat sijaitsevat niille varatuilla paikoilla. Lokerikko tai muu pieneen tilaan mahtuva säilytysjärjestelmä pitää paperinivaskat siistissä järjestyksessä helposti käden ulottuvilla. Jos pöydällä tai sen ympärillä on ahdasta, saat helposti lisätilaa kiinnittämällä työpöydän yläpuolelle seinähyllyn. Muista, että lokerikkojen ja muiden säilytystarvikkeiden ei missään nimessä tarvitse olla perinteisen tylsiä toimistotarvikkeita, vaan kuvioilla ja väreillä voit rakentaa työpisteestä juuri sinun näköisesi. Vanhat lokerikot ja mapit saat uudistettua helposti esimerkiksi kuvioteippien tai dc-fix -kalvon avulla.

Jotta laskut ja raportit päätyisivät oikeille paikoilleen, lokeroiden nimikoiminen tarrakoneen tai kohokirjoittimen avulla auttaa muistamaan, mitkä paperit kuuluvat minnekin.  Pieni varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: nimikoimiseen on hyvin helppoa jäädä koukkuun, eikä aikaakaan, kun olet nimikoinut koko talon säilytystilat aina sukkalaatikoista jauhohyllyyn saakka!

Luonnon elementit tuovat viihtyisyyttä työpisteelle.

Tuo luonto lähelle

Luonnon hyvää tekevä vaikutus on syvällä meissä ihmisissä, ja tutkimusten mukaan jo pelkkä luontokuvan katsominen rauhoittaa ja auttaa irtautumaan stressistä. Myös viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä ja tuovat positiivista energiaa tilaan kuin tilaan. Viherkasvit ovat samaan aikaan sekä trendikkäitä että perinteisiä sisustuselementtejä, ja monet yleisimmät kasvit ovat samalla varsin helppohoitoisia. Esimerkiksi erilaiset mehikasvit pärjäävät vähällä kastelulla, ja pienen kokonsa ansiosta ne mahtuvat mainiosti myös työpöydälle.

Kasvien lisäksi voit hyödyntää työpöydän koristelussa myös muita luonnosta saatavia elementtejä. Kokeile vaikkapa asettaa pöydälle muutama kaunis kivi paperipainoksi tai kokoa oksista soma asetelma seinälle tai maljakkoon. Kun pidät kokonaisuuden hallittuna ja järjestät somisteet omaksi ryhmäkseen, ei työpisteelle synny sekavaa vaikutelmaa. Työn iloa!

Toimivia koteja jokaiseen makuun –

Selaa vapaita asuntojamme täältä! 

 

Jaa kirjoitus eteenpäin