| Avoinna arkisin klo 9-17

Kylpyhuoneremontti voi nostaa asuntosi arvoa!

17-04-2019

Milloin kylpyhuone kannattaa remontoida?

Remointointi on aina myyjän henkilökohtainen päätös. Nyrkkisääntönä voi pitää kuitenkin, että vanhanaikainen, esimerkiksi pastellisävyinen kylpyhuone on hyvä remonttikohde myynnin alla. Samoin huonokuntoinen kylppäri, jossa on vaikkapa rikkinäisiä laattoja, kannattaa remontoida.

Mikäli asuntosi on taloyhtiössä, muista, että sinun tulee ilmoittaa remontista taloyhtiöllesi. Taloyhtiöllä on oikeus tietää, mitä remontoidaan ja kuka urakoitsija hoitaa remontin. Taloyhtiö voi myös määrittää remontille valvojan, joka suojelee taloyhtiön etuja. Älä koskaan aloita remonttia ilman taloyhtiön hyväksyntää!

Kylpyhuoneremontti – kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremonttien hinnat vaihtelevat kohteesta toiseen. Remontin hintaan vaikuttaa erityisesti kylpyhuoneen koko ja valitut materiaalit. Lisäksi tietenkin hintaan vaikuttaa, kuinka suuri remontti tehdään. Remontoidaanko koko kylpyhuone lattiasta kattoon vesieristyksineen? Tehdäänkö pelkkä pintaremontti? Vai vaihdetaanko vain kylpyhuoneen kalusteet? Kulut voivat olla muutamasta sadasta yli 10 000 euroon.

Hintaan vaikuttaa myös valittu urakoitsija. Urakoitsijan valinnassa kannattaakin olla tarkka ja tutkia eri urakoitsijoiden taustatiedot, kuten suositukset, huolellisesti. Halvin urakoitsija ei aina ole paras vaihtoehto, mutta halpa hinta ei myöskään tarkoita huonoa tekijää. Muista aina tehdä kirjallinen sopimus, josta selviää kaikki remontin yksityiskohdat, kuten remonttiaikataulu, maksaminen ja mitä tehdään, jos remontti viivästyy tai työn jälki ei ole toivottua.

Mikäli haluat tehdä remontin mahdollisimman huolettomasti, voi remontille palkata valvojan. Valvoja on ammattimainen edunvalvojasi, joka pitää huolen, että remontti tehdään huolella. Valvojien palkat ovat yleensä noin 300 – 700 € välillä.

kylpyhuoneremontti
Jo kypyhuonekalusteiden vaihto voi muuttaa kylpyhuoneen ilmeen!

Kylpyhuoneremontti myymisen kannalta

Kun kylpyhuonetta remontoi myyntiä varten eikä itselleen, on hyvä muistaa jotain perussääntöjä, joilla kylpyhuoneesta saadaan mahdollisimman monia miellyttävä.

Kylpyhuoneesta kannattaa tehdä mahdollisimman selkeä ja käyttää neutraaleja värejä. Perusmateriaaleilla saadaan jo kaunis ja vetävä kylpyhuone ilman luksusbudjettia. Kannattaa kuitenkin lisätä kylpyhuoneeseen jokin rohkea yksityiskohta, joka erottaa sen muista kylpyhuoneista. Yksityiskohta voi olla esimerkiksi kauniit, persoonalliset hanat tai tehosteseinä erikoisella laattavalinnalla.

Muista, että aina remontti ei ole edes tarpeen. Perusteellinen siivous ja ylimääräisten tavaroiden poisto huoneesta voi jo tehdä ihmeitä huoneen ilmeelle. Tai pieni remontti, kuten uusien kalusteiden osto kylppäriin voi muuttaa ilmettä paljon.

Lue myös:

Omistusasunnon remointointi

Pintamateriaalien valinta kotiin

Aurealkv.fi

Jaa kirjoitus eteenpäin