| Avoinna arkisin klo 9-17

Miksi asunto ei mene kaupaksi?

13-10-2015

Kiinteistönvälittäjät kuulevat usein samankaltaisia tarinoita asunnoista, jotka eivät vain tunnu menevän kaupaksi. Ostajaehdokkaiden puute on ikävä tilanne, ja myyjän mieleen hiipii helposti ajatus siitä, että itselle tärkeä ja muistorikas koti onkin muiden silmissä huono ja viallinen. Vastaus edellisessä kappaleessa esitettyyn kysymykseen on kuitenkin helppo: Ei, todennäköisesti itse asunnossa ei ole mitään vikaa. Sen sijaan ongelmat saattavat piillä asunnon puutteellisessa markkinoinnissa ja myymisessä. Alle olemme listanneet kolme mahdollista syytä ja ratkaisua sille, miksei koti tunnu menevän kaupaksi:

Ongelma: Vääränlainen hinnoittelu

Järkevä hinnoittelu on asuntokaupan A ja O. Asunnon hinta riippuu monesta asiasta, kuten alueen yleisestä hintakehityksestä, asuntomarkkinoiden senhetkisestä tilanteesta ja asunnon kunnosta. Nämä asiat voivat olla vaikeita määritellä henkilölle, joka ei ole seurannut asuntomarkkinoita pidempään. Lisäksi kodin tunnearvo hankaloittaa helposti hinnan todenmukaista arviointia.

Ratkaisu: Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa arvioida asunnon hinnan ottaen huomioon kaikki edellä mainitut seikat. Kun hinta-arviossa osutaan alusta alkaen nappiin, nytkähtää asunnon myyntiprosessi käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Ongelma: Asunnon myynti-ilmoitus ei houkuttele

Asunnon ostajalle ensivaikutelma on ehdottoman tärkeä. Kun uutta kotia etsivä selailee kymmeniä asuntoilmoituksia, ovat joukosta erottuvat asunnot useimmiten niitä, joiden visuaaliseen esillepanoon on panostettu. Puhelimen kameralla asunnon hienoutta on erittäin haastavaa ikuistaa.

Ratkaisu: Laadukkaat kuvat onnistuvat välittämään asunnon tunnelman ja houkuttelevat käymään esittelyssä. Aurealla myytävät asunnot kuvaa valokuvauksen ammattilainen, jolla on taito saada kuvauskohteistaan aina parhaat puolet esiin.

Ongelma: Markkinointi ja näkyvyys takkuaa

Jos asuntoa markkinoidaan ainoastaan netin asuntomyyntipalveluissa, ilmoitus katoaa nopeasti muiden joukkoon varsinkin, jos tarjontaa on sillä hetkellä paljon. Ostajan kannalta kiinnostavin asunto on sellainen, joka on vasta saapunut markkinoille. Useita kuukausia vanha ilmoitus herättää helposti epäilyksiä asunnon kunnosta.

Ratkaisu: Edustavilla kuvilla ja hyvällä markkinoinnilla varmistetaan, ettei asuntoilmoitus pääse hukkumaan massaan. Aurealla kohteiden näkyvyyteen panostetaan, ja asuntoilmoituksemme huomataan – sekä painetussa mediassa että verkossa. Ammattitaitoinen välittäjä hyödyntää myös jo olemassa olevia verkostojaan ostajaa etsiessään, ja markkinoi kohteitaan tehokkaalla otteella.

Meillä asunnot menevät kaupaksi, ja vakuudeksi siitä tarjoamme asunnon myyjälle palvelutakuun: jos kohdettasi ei ole myyty tai kauppoja lyöty lukkoon kahden kuukauden kuluttua toimeksiantosopimuksesta, alennamme välityspalkkiota 25 %. Se on meidän mielestämme reilua asuntokauppaa. 

Ota yhteyttä jo tänään! Aurea LKV

Jaa kirjoitus eteenpäin