| Avoinna arkisin klo 9-17

Näin käy asunnon myynti! Asuntokaupan askeleet suunnittelusta kaupantekoon

13-10-2015

Ihan ensimmäiseksi: ota yhteys kiinteistönvälittäjään

Kun päätös kodin myynnistä on tehty, kannattaa aivan ensimmäiseksi ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään hinta-arvion saamiseksi. Meiltä voit halutessasi saada alustavan myyntiarvion sähköisenä, kun ilmoitat meille asuntosi sijainnin, tyypin, koon ja valmistusvuoden. Vastauksena saat ammattilaisen arvion asuntosi myyntinäkymistä ja mahdollisesta hinnasta. Asunnon varsinainen hinta varmistuu arviokäynnillä, jossa pääsemme arvioimaan kohteen sen yksilölliset piirteet huomioiden. Arviokäynti ei vielä sido sinua mihinkään.

Mustaa valkoiselle eli sopimusasiat kuntoon

Kun arviokäynnin jälkeen päätät luovuttaa asunnon myymisen meidän vastuullemme, teemme siitä erillisen toimeksiantosopimuksen, jossa sovitaan välitysprosessiin liittyvistä asioista tarkemmin. Samalla sovimme kanssasi asunnon esittelyyn, markkinointiin ja itse kaupantekoon liittyvistä käytännön seikoista. Asuntokaupassa tarvittavien asiakirjojen hankinnasta vastaa kiinteistönvälittäjä, joten sinun ei tarvitse murehtia siitä, muistatko varmasti kaikki tarvittavat paperit, ja mistä saat hankittua ne. Me hoidamme paperityön ja pidämme sinut ajan tasalla asuntokaupan lainsäädännön kiemuroista.

Huom.! Jos etsit samaan aikaan uutta asuntoa ja myyt vanhaa, muistathan varata myös ajan pankkiisi, jotta pääset neuvottelemaan rahoitusneuvojan kanssa asunnonvaihtoon liittyvistä raha-asioista.

Ensiesittelyä kohti!

Paperitöiden jälkeen pääsemme valmistelemaan asuntosi markkinointia ostajaehdokkaille. Ammattitaitoinen valokuvaajamme tulee ottamaan asunnostasi edustavat myyntikuvat, ja välittäjä laatii myynti-ilmoituksen, joka kuvastaa juuri sinun kotiasi parhaiten. Valokuvien ottamista varten asuntoa kannattaa hieman siistiä. Hyödyllisiä vinkkejä stailaukseen löydät Miten valmistelen kodin asuntoesittelyä varten? -blogikirjoituksestamme. Kun myynti-ilmoitukset, esitteet ja tarvittavat paperit ovat kunnossa, alkaakin se jännittävin vaihe eli asunnon varsinainen myyminen. Siitä pääset lukemaan lisää ensi viikolla!

Mielessä asunnon myyminen? Kerro siitä meille!

Aurea LKV

Jaa kirjoitus eteenpäin