| Avoinna arkisin klo 9-17

Mitä 3D-virtuaaliesittely tarkoittaa?

02-05-2017

Mikä ihmeen 3D-virtuaaliesittely?

Virtuaaliset 3D-esittelyt ovat yksi uusimmista asuntokaupan markkinointityökaluista. 3D-esittelyssä ostaja pääsee tutustumaan asunnon sisätiloihin netin välityksellä, kulkemaan kohteessa virtuaalisesti sekä zoomaamaan lähemmin kiinnostaviin yksityiskohtiin. 3D-virtuaaliesittelyä voi katsella vaivattomasti niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin, eikä sitä varten tarvitse asentaa sovelluksia tai hankkia lisälaitteita. Aureassa 3D-esittelyt otettiin käyttöön ensimmäisten joukossa vuonna 2016.

3D-virtuaaliesittelyä varten asunto kuvataan erityisellä 3D-kuvaukseen tarkoitetulla kameralla, ja kuvaus kestää parisen tuntia kohteen koosta riippuen. 3D-esittely sopii erityisen hyvin hieman isompien kohteiden kuvaamiseen, sillä sen avulla on helppoa hahmottaa kohteen mittasuhteet ja pohjaratkaisu sekä tutustua asunnon erityispiirteisiin.

Kenelle 3D-esittely on tarkoitettu?

3D-virtuaaliesittelyt on luotu ennen kaikkea ostajien tarpeisiin, sillä virtuaaliesittelyn avulla kohteesta saa usein perusteellisemman kokonaiskuvan pelkkiin valokuviin verrattuna. 3D-esittely sopii mainiosti esimerkiksi ihmiselle, joka tuntee tarvitsevansa enemmän aikaa päätöksentekoon ja haluaa tutustua asuntoon tarkemmin jo ennen asuntonäytölle tulemista. Mitään kiirettä ei ole – virtuaaliesittely kestää juuri niin kauan, kuin itse haluat!

3D-esittelyn avulla ostaja voi ”kulkea” kohteessa virtuaalisesti kaikessa rauhassa, aistia asunnon tunnelmaa ja pohtia, kuinka pohjaratkaisu soveltuu omiin ja perheen tarpeisiin. Kun myytäviin koteihin pääsee tutustumaan virtuaaliesittelyn avulla jo etukäteen, on helpompaa myös valita lukuisien asuntojen joukosta juuri ne kohteet, joita mennä katsomaan paikan päälle varsinaisena esittelypäivänä.

Paitsi ennen asuntonäyttöä, toimii virtuaaliesittely mainiona muistinvirkistäjänä myös asuntonäytön jälkeen. Sen avulla voi palauttaa mieleen vielä myöhemmin kotona, miltä kunkin asunnon eri tilat näyttivätkään, ja tarkistaa myös sellaiset seikat, jotka näytöllä saattoivat jäädä vähemmälle huomiolle.

Loppuvatko asuntonäytöt nyt kokonaan?

Eivät lopu. Vaikka virtuaalinen 3D-esittely antaa kohteesta hyvän kokonaiskuvan, ei sen tarkoituksena ole kuitenkaan korvata perinteisiä asuntonäyttöjä, joissa asuntoon pääsee perehtymään kaikkein parhaiten. Sen sijaan virtuaalisten esittelyjen avulla ostaja saa entistä kattavammat mahdollisuudet tutustua asuntoon, mikä helpottaa myös ostopäätöksen tekemistä.

 

 

Lue lisää:

Ostajan tarkastusvelvollisuus asuntokaupassa

Asunnon stailaaminen myyntikuntoon – vinkit jokaiseen huoneeseen

 

Jaa kirjoitus eteenpäin