| Avoinna arkisin klo 9-17

Muuttajan muistilista, osa 2: muuttopäivä lähestyy

11-08-2015

Muuttopäivään valmistautuessa muista nämä:

 

Mieti hyvissä ajoin ennen muuttoa, käytätkö muuttofirman palveluita vai turvaudutko ystävien ja sukulaisten apuun.

Muuttofirma voi olla järkevä valinta etenkin silloin, kun muutettavaa on paljon ja haluat muuton sujuvan mahdollisimman helposti. Kannattaa muistaa, että muuttofirmoissa on usein ruuhkaa kuunvaihteessa ja viikonloppuisin.

Karsi turhat tavarat.

Muutto tarjoaa oivallisen tilaisuuden luopua vanhasta ja tehdä samalla tilaa uusille hankinnoille. Jos varastossasi lojuu käyttämättömänä huonekaluja, vaatteita tai muita esineitä, harkitse tarkkaan, kannattaako niitä kantaa mukana uuteen kotiin. Ehjät ja käyttökelpoiset tavarat voit lahjoittaa eteenpäin tai luovuttaa kierrätyskeskukseen, vanhat ja rikkinäiset esineet voit kierrättää asianmukaisella tavalla.

Pakkaa tavarat huolellisesti.

Merkitse muuttolaatikoihin, mihin huoneeseen laatikossa olevat tavarat kuuluvat: näin säästät paljon aikaa ja vaivaa paitsi muuttaessa, myös tavaroita purettaessa. Särkyvät tavarat on suojattava hyvin, ja niitä sisältäviin laatikoihin merkitään esimerkiksi teksti ”Särkyvää”. Lisää vinkkejä pakkaamiseen löydät esimerkiksi muuttofirmojen kotisivuilta.

Suojaa myös lattiat.

Muuttopäivänä sekä vanhassa että uudessa asunnossa kuljetaan edestakaisin kengät jalassa, ja herkät lattiamateriaalit voivat vahingoittua.

Tarkista uuden kodin paloturvallisuus heti muuton yhteydessä!

Palovaroitin on pakollinen varuste jokaisessa kodissa, ja huoneistossa tulee olla yksi palovaroitin kutakin 60m² kohti. Testaa, että palovaroittimet toimivat, ja vaihda niiden paristot tarvittaessa.

Muuttaminen on paljon muutakin kuin tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen: esineiden lisäksi siirrät uuteen osoitteeseen kaikki siihenastiset muistot ja kokemukset. Muuttaessa heität hyvästit vanhalle, rakkaalle asunnolle ja tervehdit ilolla tulevaa kotiasi. Ostatpa sitten uutta asuntoa tai myyt vanhaa, Aurean kautta kodinvaihto sujuu helposti, nopeasti ja turvallisesti. Onnea uuteen kotiin!

Jaa kirjoitus eteenpäin