| Avoinna arkisin klo 9-17

Sisusta parvekkeesta kaunis kesähuone!

24-05-2016

Valitse kalusteet tarkoin

Pieni pöytäryhmä, jonka äärellä voi nauttia niin aamukahvit kuin kesäisen lounaankin, on monelle se tärkein asia parvekkeella. Kun valitset kalusteita, kannattaa pohtia, millaiset sopisivat parhaiten juuri sinun parvekkeellesi. Jos tilaa on vain vähän, voi kalusteissa suosia siroja linjoja ja mahdollisesti myös kokoontaitettavuutta massiivisten pöytien ja tuolien sijaan. Tilan säästämiseksi parvekkeella kannattaa hyödyntää myös monikäyttöisiä säilytysratkaisuja, jotka toimivat samalla tasoina kasveille ja koriste-esineille.

Mikäli tilaa on paljon, voivat kalusteetkin puolestaan olla suurempia. Isolle parvekkeelle voit sisustaa vaikkapa erilliset saarekkeet ruokailulle ja loikoilulle.

Unelmien parveketta sisustaessa kannattaa seurata omia mieltymyksiä. Viihdytkö mieluiten raikkaiden, merellisten värien keskellä vai viehättääkö sinua enemmän itämaistyylinen runsaus? Vaikka kodin sisustus edustaisi muuten tiettyä tyylisuuntaa, on parvekkeella mahdollisuus myös hullutteluun – pelkistetyn ja modernin kodin vastapainoksi voi hyvinkin sopia rönsyilevä ja värikäs kesähuone!

Ota suunta ylöspäin

Jos parvekkeella on vähänlaisesti tilaa, kannattaa ottaa luovat keinot käyttöön ja pohtia, olisiko sisustuksessa mahdollista hyödyntää eri tasoja. Voisiko katosta ripustaa roikkumaan amppeleita tai kenties suloisen, riippuvan korituolin? Entä miten voisit hyödyntää seinäpintoja? Jos olet innokas parvekepuutarhuri, voit saada lisää tilaa kasveille esimerkiksi laittamalla kasvit kasvamaan seinäpintaa tai säleikköä pitkin. Vähän tilaa vievän ja monitasoisen tuen kasveille saat valmiista hyllyköistä tai vaikkapa kuormalavasta – vain mielikuvitus on rajana.

Luo pehmeyttä tekstiileillä

Parvekkeiden ulkonäkö sellaisenaan on hyvin harvoin silmiä hivelevä. Parvekelasit, betoniset seinät ja teräskaiteet luovat helposti kolkon tunnelman, jos sisustuksesta puuttuvat pehmeät materiaalit. Erilaisilla tekstiileillä lisäät helposti parvekkeen viihtyisyyttä ja tuot sisustukseen tasapainoa. Pehmeyttä lisäät helposti esimerkiksi räsymatoilla, sisustustyynyillä, pöytäliinoilla ja peitoilla. Varmista kuitenkin, että tekstiilit ovat suojassa sateelta ja suoralta auringonpaisteelta, jotta niiden kunto ja väri pysyvät hyvänä.

Tekstiilien lisäksi kovia betonipintoja tasapainottavat kodikkaat, myös ulkokäyttöön soveltuvat luonnonmateriaalit, kuten puu, bambu, vesihyasintti tai rottinki. Jos katselet inspiraatiokuvia parvekkeen sisustukseen internetistä tai sisustuslehdistä, huomaat, miten kauniisti eri materiaalit sointuvat yhteen ja luovat harmonisen kokonaisuuden. Kokeilemalla oppii!

Parvekkeen sisustus käyttötarkoituksen mukaan

Kun suunnittelet parvekkeellesi sisustusta, kannattaa miettiä ennen kaikkea sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen parvekkeen on sovelluttava. Haluatko, että koko perheellä on tilaa ruokailla parvekkeen pöytäryhmän ääressä, vai onko sinulle tärkeämpää, että parvekkeelta löytyy löhönurkkaus, jossa voit syventyä lukemaan ja nauttimaan kesätunnelmasta? Vai onko sinulle tärkeintä, että parvekkeelle mahtuu hyötypuutarha, josta saat näppärästi napsaistua ruokapöytään yrtit ja salaattiainekset?

Jos tiedät, että monen ihmisen on mahduttava viettämään aikaa parvekkeella kerralla, ei parveketta välttämättä kannata ahtaa täyteen massiivisilla kalusteilla tai tilaa vievillä istutuksilla. Jos taas tiedät viihtyväsi parvekkeella lähinnä yksin tai kaksin, voi liikkumatilaa varata hieman vähemmän ja satsata sen sijaan vaikkapa koriste-esineisiin tai rentoon aurinkotuoliin. Iloisia kesähetkiä parvekkeella!

Hakusessa unelmien kaupunkikoti?

Tutustu myytäviin asuntoihimme täällä.

 

Lue lisää aiheesta:

Kerrostalon yhteisöllisyyttä vai omakotitalon rauhaa? Vertailussa eri asuntomuodot

Viihtyisä piha kruunaa kodin

Omakotitalosta kerros- tai rivitaloon?

Jaa kirjoitus eteenpäin