| Avoinna arkisin klo 9-17

Sisustustrendit 2019 – Väriä, runsautta ja epätäydellisyyttä!

19-03-2019

Sisustustrendit 2019 – värit saavat loistaa!

Virheettömät valkoiset kodit alkavat olla mennyttä elämää. Nyt kodeissa saa näkyä runsaasti värejä. Pastellisävyilläkin on paikkansa, mutta nyt esiin nousevat erityisesti runsaammat värisävyt.

Vuoden pantoneväri korallinpunainen on trendikäs sävy, samoin erilaiset mausteiset ja poltetut keltaisen sävyt. Myös vihreä on suosiossa. Vihreää näkyy esimerkiksi smaragdin sävyisenä huonekalujen verhoilussa. Tummat keittiöt ovat suosittuja ja vihreä on hyvä valinta myös keittiöön, jos musta tuntuu liian jyrkältä. Tummien keittiönkaappien vastapainona suositaan valkoisia tasoja.

Runsaita värejä yhdistellään nyt rohkeasti. Kokeile erikoisiakin väriyhdistelmiä! Värikästä sisustusta voi tasapainottaa rauhallisilla ruskean, hiekan ja beigen sävyillä, harmaa puolestaan saa nyt väistyä.

Muodoista trendikkäin on pyöreä

Pyöreät muodot ovat suosiossa nyt niin isoissa huonekaluissa kuin pienemmissäkin sisustusesineissä. Vaikka pyöreä on trendikkäin muoto, ei koko sisustuksesta kannata tehdä pyöreää. Eri muotojen yhdistely on sallittua. Yhdistä esimerkiksi kulmikkaan sohvan pariksi pyöreä pöytä tai päinvastoin.

Pyöreä muoto näkyy myös vanhan suosikkivalaisimen paluuna trendikkääksi. Riisipaperista valmistettu pallovalaisin on taas trendikäs! Valaisin löytyy varmasti edelleen monesta kodista ja se on myös edullinen hankinta, jos kotiin haluaa tuoda jotain uutta trendikästä.

Sisustustrendit 2019
Kuosien ja materiaalien rohkea yhdistely on trendikästä.

Luonnonmateriaalit kohtaavat kiillon

Materiaalivalinnoissa luonnonmateriaalit ovat yhä suosittuja. Luonnonmateriaaleista esimerkiksi kotimaiset puulajit ovat suosiossa ekologisuutensa vuoksi. Puu tuo myös lämpöä kodin sisustukseen ja erilaisia puunsävyjä saa nyt yhdistellä sisustuksessa. Perinteinen rottinki on myös tehnyt paluun trendikkäänä.

Kodin tekstiileissä luonnonmateriaalit ovat myös valttia. Kestävät ja rennot pellavalakanat ovat trendikäs valinta. Matoissa suosittu materiaali on esimerkiksi villa.

Luonnollisten ja rosoisten materiaalinen rinnalle sisustustrendit 2019 nostavat kiillon. Mattapinnat saavat nyt väistyä ja kiiltävät metalli-, lasi- ja peilipinnat ovat in. Lasipöytä on nyt yksi trendikkäimmistä sisustusesineistä ja peilejä voidaan käyttää runsaasti. Metallisävyistä kulta on nyt nousussa. Kiilto saa näkyä myös tekstiileissä, kokeile esimerkiksi silkkiä!

Sisustustrendit 2019
Rosoisuus, epätäydellisyys ja persoonallisuus saa näkyä!

Sisustustrendit 2019 – runsaus ja rönsyily

Hillityn täydelliset kodit eivät enää ole trendikkäin valinta. Värien, muotojen ja pintojen rohkea yhdistely on nyt muodikasta. Runsaus ja epätäydellisyys saa näkyä muutenkin. Rohkeiden väriyhdistelmien rinnalla rohkeat kuosit ovat suosiossa. Kuoseissa voi näkyä etniset vaikutteet tai runsaan romanttiset kukkakuosit.

Piensisustusesineet saavat olla persoonallisia ja niitä voidaan korostaa sisustuksessa. Voit nostaa esiin vaikka vanhan perityn koristepatsaan tai ennen rumana pitämäsi maljakon. Käsityönä tehdyt rosoiset esineet ovat trendikkäämpiä kuin tehdastuotanto.

Koristeellisten lautasten käyttö seinällä on iso sisustustrendi. Erilaisista lautasista voi koota kokoelman seinälle ja kuviollisten lautasten rinnalla voi käyttää yksivärisiä rauhoittamassa ilmettä. Kirpputorit ovat erinomainen paikka löytää trendikkäitä sisustusesineitä ja tämä mukailee myös ekologista ajattelua.

Viime kevään suuri trendi, huonekasvit, ovat yhä suosiossa. Suuret huonekasvit ovat yhä hitti, mutta trenditietoisin käyttää sisustuksessa nyt myös kuivakukkia.

Sisustustrendit 2019 ovat hyvä inspiraation lähde, mutta sisustuksessa saa yhä näkyä oma persoonasi. Valitse trendeistä kotiisi ne, jotka tuntuvat omalta sinulle. Kaikkia trendielementtejä ei tarvitse mahduttaa yhteen kotiin ja tärkeintä on, että olosi on kotoisa!

Lue lisää:

Pintamateriaalien valinta kotiin

Sisustustrendit 2018 – piristä kotiasi persoonallisesti

Aurealkv.fi

Jaa kirjoitus eteenpäin