| Avoinna arkisin klo 9-17

Suunnitelmissa sijoitusasunto – mitä on hyvä tietää?

28-04-2015

Pohdi, mistä ja millaisen asunnon hankit

Kun lähdetään suunnittelemaan sijoitusasunnon hankintaa, on tärkeää arvioida, millainen asunto kannattaa hankkia, ja millaiselta alueelta. Palveluiden vieressä ja hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla kasvukeskuksessa sijaitseva asunto on haluttu vuokrakohde, mikä takaa säännölliset vuokratulot asunnon omistajalle. Asunnosta saatava prosentuaalinen vuokratuotto riippuu paitsi vuokran määrästä, myös yhtiövastikkeesta ja asunnon hankintahinnasta. Tasaisen vuokratuoton kannalta on erittäin tärkeää löytää asuntoon luotettava vuokralainen, joka maksaa vuokrat ajallaan.

Tuottoa ajatellen sijoitusasunnoksi kannattaa usein valita yksiö tai kaksio. Pienemmissä asunnoissa on yleensä parempi vuokratuotto, ja niiden hinnat nousevat enemmän isompiin asuntoihin verrattuna. Asunnon hankinnassa on hyvä ottaa selville myös mahdolliset tulevat remontit taloyhtiössä, sekä tietenkin huoneiston kunto.

Asunnot, jotka sijaitsevat hyvällä alueella ja joille on oletettavissa arvonnousua lähitulevaisuudessa, viedään nopeasti käsistä asuntomarkkinoilla. Aurealta löytyy tälläkin hetkellä useita asuntoja, jotka soveltuvat erinomaisesti myös sijoitusasunnoksi. Jos olet kiinnostunut sijoitusasunnon hankinnasta, ota yhteyttä meihin! www.aurealkv.fi

Jaa kirjoitus eteenpäin