| Avoinna arkisin klo 9-17

Asunnon myynti – tärkeimmät huoneet myynnin kannalta

15-07-2019

Eteinen on helppo unohtaa

Tärkeimmät huoneet myynnin kannalta ovat ehkä osittain itsestäänselviä, mutta yksi tärkeä huone unohtuu helposti – nimittäin eteinen. Eteisessä ei juuri vietetä aikaa eikä siihen ehkä itse arjessa niin kiinnitä huomiota. Eteinen on kuitenkin ensimmäinen huone kodissasi, johon ostajaehdokas saapuu. Eteinen siis antaa ensivaikutelman kodistasi.

Pidä huoli, että eteisesi on siisti. Älä jätä ylimääräisiä kenkiä ja muita tavaroita lattialle vaan pidä kulkureitti vapaana. Laita takit siististi kaappiin. Jos eteisessäsi on vähän tilaa, vie osa vaatteista väliaikaisesti muualle säilytykseen, esimerkiksi varastoon.

Keittiö on kodin sydän

Keittiö on tunnetusti tärkeä huone asunnon myynnissä. Monen perheen arkeen keittiö kuuluu olennaisesti. Keittiössä laitetaan yhdessä ruokaa ja monet perheet syövät keittiössä erillisen ruokailutilan sijaan.

Kaunis keittiö on usein myyntivaltti. Parhaat puolet keittiöstäsi tuot esiin, kun pidät sen siistinä. Hygienia on tärkeä ruoan säilytyksen ja valmistuksen kannalta.

Vältä turhaa tavaraa keittiön tasoilla. Kerää keittiön pienlaitteet pois kaappeihin ja pistä leipäpussit ja hedelmät kaappeihin. Vältä kuitenkin liian steriiliä vaikutelmaa ja jätä yksittäisiä, kauniita esineitä myös esille.

WC ja kylpyhuone kertoo siisteydestä

Talon vessat ja kylpyhuone ovat keskeisessä asemassa myynnin kannalta. Nämä tilat antavat erityisesti vaikutelman kodin siisteydestä.

Jälleen on syytä kerätä turhat tavarat pois näkyvistä. Riittää kun käsienpesualtaan vieressä on käsisaippua ja koristukseksi vessaan voi laittaa kauniin kynttilän tai kukan.

WC:n ja pesutilojen kanssa on syytä kiinnittää puhtauden lisäksi erityisesti huoneiden tuoksuun. Vasta siivottu, raikas vessa ja kylppäri antavat parhaan vaikutelman.

Tärkeimmät huoneet myynnin kannalta – makuuhuoneet

Makuuhuone on levon ja rentoutumisen paikka. Asunnon myyntiä silmällä pitäen makuuhuoneista on siis hyvä tehdä levollisen näköiset. Sänkyjen on syytä olla siististi pedatut, vaatekaappien ovien kiinni ja ylimääräiset tavarat jälleen kerättynä pois näkyvistä.

Makuuhuoneessakin voi kuitenkin jättää pari harkittua tavaraa näkyville, jotta koti näyttää kotoisalta ja asutulta. Jätä sängylle rennosti, mutta siististi torkkupeitto ja yöpöydälle kirja, kukkamaljakko tai harkittu sisustusesine.

Makuuhuoneiden kohdalla on syytä panostaa myös vaatekaappeihin. Myyntikuvissa kaappien sisältöä ei näe kukaan, mutta asuntonäytössä ostajaehdokkaat saattavat kurkata kaappeihinkin. Pidä siis kaappien sisältö siistissä järjestyksessä!

Olohuone antaa yleisvaikutelman

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tärkeä huone myynnin kannalta on olohuone. Olohuone on kodin keskiö ja antaa hyvin yleisvaikutelman kodista.

Olohuoneessa on turhan pienesineistön, kuten koriste-esineiden ja lasten lelujen, poistamisen lisäksi kiinnitettävä huomio erityisesti myös huonekaluihin. Olohuonetta ei kannata täyttää sohvilla, tuoleilla ja pöydillä vaan valita vain muutama keskeinen huonekalu, jonka jättää näytille. Sohva, sohvapöytä, nojatuoli ja pari lamppua voi riittää hyvin.

Jälleen on kuitenkin syytä välttää liian kolkkoa vaikutelmaa. Kun myynnissä oleva koti on viihtyisän ja asutun näköinen, voivat ostajat helpommin kuvitella itsensä sinne asumaan. Olohuoneessa viihtyisän, mutta siistin ilmeen antavat pari huonekasvia tai leikkokukat sohvapöydällä. Viltti sohvan nurkassa tai pari harkittua sisustusesinettä. Myös taide seinillä luo kotoisuutta!

Tärkeimmät huoneet myynnin kannalta

Tärkeimmät huoneet myynnin kannalta ovat siis eteinen, keittiö, WC ja kylpyhuone, makuuhuoneet ja olohuone. Yleisohjeena kaikkiin tiloihin voi myynnin kannalta antaa, että pidä huoneet siistinä ja puhtaina. Vältä turhaa tavarapaljoutta ja pieniä tavaroita lojumassa ympäriinsä. Kuitenkin koti on hyvä olla kotoisan, viihtyisän ja asutun näköinen. Harkitut pienesineet, koriste-esineet ja taideteokset luovat siistin, mutta viihtyisän ilmapiirin.

Kiinnitä huomio myös huoneiden valaistukseen, hyödynnä luonnonvalo, kun se on mahdollista. Tuuleta kotisi ja pidä se raikkaana asuntonäyttöjä varten!

Lue myös:

Miten ostaja voi valmistautua asuntoesittelyyn?

Täytyykö myytävän kodin olla valkoinen?

Siivous, stailaus vai remontti?

Asunnon markkinointi – asunnon myyntikuvat

Jaa kirjoitus eteenpäin