| Avoinna arkisin klo 9-17

Toimiva koti – tilaa säästävä sisustus ja säilytys

17-05-2019

Mooduulit käyttöön!

Moduulihuonekalut ja- säilytysjärjestelmät ovat moderni ratkaisu tilaa säästävään sisustukseen. Erilaisia moduuleja on saatavilla ainakin sohvaryhmissä ja kodin kaapistoissa sekä hyllyissä.

Moduulit tarkoittavat, että huonekalut tai kaapistot koostuvat osista, joita voi vapaasti yhdistellä oman maun ja tarpeen mukaan. Moduulit tekevät huonekaluista monikäyttöisiä. Moduulit voi perheen kesken arjessa olla koottuna yhdeksi isoksi sohvaksi, joilla koko perhe mahtuu oleskelemaan. Vieraiden tullessa moduulit voi jakaa useaksi erilliseksi istuimeksi.

Moduulikaapistot ovat erinomaisia tilansäästäjiä. Voit itse sommitella kaapit haluamallasi tavalla ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Pystyt helposti hyödyntämään seinätilan vaikka kattoon asti. Standardikokoisissa kalusteissa seinätilan yläosat jäävät usein hyödyntämättä.

tilaa säästävä sisustus
Säilyyslaatikot sohvapöydässä pitävät pienesineet siististi tallessa!

Monikäyttöiset säilytyshuonekalut

Huonekaluvalikoima on nykyään valtava. Tilaa säästävä sisustus hyödyntää huonekalutkin säilytystilana! Kannattaa pitää mielessä, että päivittäin käytössä oleva tavara kannattaa sijoittaa siten, että se on helposti saatavilla. Harvoin käytössä olevan tavaran voi säilyttää hankalammassakin paikassa.

Tyypillinen esimerkki säilytystilasta huonekaluun rakennettuna on divaanisohva, jonka divaaniosa toimii säilytyslaatikkona. Kannattaa divaanisohvaa hankkiessa tarkistaa, onko siinä säilytyslaatikko. Kaikissa malleissa laatikkoa ei ole ja joskus laatikon voi saada lisämaksusta. Divaanisohvan voi hankkia vuodesohvamallisena, jolloin sohva myös tarjoaa yövieraille mukavan nukkumapaikan, mikäli ylimääräistä vierashuonetta ei ole. Sohvan rinnalle sijoitettava rahi voi myös olla varusteltu säilytyslaatikolla!

Sohva ei suinkaan ole ainoa huonekalu, joka voi toimia säilytystilana. Sohvapöydässä voi olla laatikko pientavaran säilytykseen. Sohvapöytä voi olla myös kokonaan avoin sisältä, esimerkiksi korimallinen, jolloin sisälle voi laittaa säilytykseen tavaraa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jos säilytystila on avoin ja näkyvillä, sisälle ei kannatta tunkea paljon pikkutavaraa, vaan mieluummin yksi isompi tavara, joka ei näkyessään luo levotonta tunnelmaa.

Erilaiset arkut ovat kauniita ja käytännöllisiä sisustusesineitä. Arkun voi täyttää haluamallaan tavaralla ja se pysyy poissa näkyvistä. Makuuhuoneessa arkussa voi säilyttää esimerkiksi liinavaatteita tai vaikkapa kesän yli talvivaatteita. Olohuoneessa arkku voi toimia sohvapöytänä tai vaikka kukkaruukkujen alustana. Sisälle voi sijoittaa esimerkiksi lasten leluja, kun ne eivät ole käytössä. Tukeva arkku voi toimia myös lisäistuimena!

tilaa säästävä sisustus
Divaanisohvan ja erillisen rahin sisään voi piiloutua kätevä säilytystila!

Tilaa säästävä sisustus: Hyödynnä kaikki neliöt!

Tilaa säästävä sisustus hyödyntää kaikki neliöt tehokkaasti. Hukkaneliöitä löytyy usein muun muassa sängyn alta. Sängyn alle säilytystilaa syntyy helpoiten kannellisilla säilytyslaatikoilla. Kannet pitävät pölyn pois tavaroista ja laatikot on helppo vetää ulos sängyn alta siivotessa tai, kun tarvitsee laatikkoon sijoitetun tavaran. Muista mitata sängyn alle jäävän tilan korkeus ennen säilytyslaatikkojen ostoa!

Jos kodissasi on portaat, jää niiden alle usein hukkatilaa. Sijoita portaiden alle esimerkiksi sopiva hyllykkö ja ota tila käyttöön!

Jos kodissasi on tila todella tiukilla voit hyödyntää myös kattotilan. Paras tila kattotelineille lienee sängyn yläpuolella, sillä sängyn kohdalla ei tarvitse mahtua kävelemään. Kiinnitä telineet kattoon tukevasti ja sijoita niihin sopivaa tavaraa. Kattotelineet voi peittää verhoilla tai muilla kankailla ja sängyn yläpuolella ne samalla luovat kotoisan katoksen.

tilaa säästävä sisustus
Arkku on monipuolinen säilytyshuonekalu!

Tilaa säästävä sisustus: Käytä luovuutta!

Pientä säilytystilaa voi luoda käyttämällä luovuutta. Vaikkapa lastenhuoneessa hauska idea on ommella verhoihin samasta kankaasta pieniä taskuja. Taskuissa lapsi voi säilyttää esimerkiksi lelujaan.

Säilytykseen myydään myös valmiita kangaisia säilytystaskuja. Sijoita näitä taskuja luovasti, vaikkapa sängyn reunoihin kiinnitettynä. Saat pientä säilytystilaan ja helmalakanan korvikkeen samalla kertaa.

Hyödynnä seinätila säilytykseen kiinnittämällä seinälle ripustettava, kankainen kenkiensäilytysteline. Telineen taskuissa voit säilyttää kenkien sijaan myös pientä käyttötavaraa tai kenkätelineestä voi tehdä kukkatelineen sijoittamalla taskuihin pieniä ruukkukasveja!

Lue lisää:

Lisää tilaa! Viisi vinkkiä pienen asunnon sisustukseen

Lisää tilaa! Pienen asunnon sisustusvinkit, osa 2

Vinkit kodin säilytykseen, osa 1: Tavaroiden säilytys

Vinkit kodin säilytykseen, osa 2: Tekstiilien säilytys

Aurealkv.fi

Jaa kirjoitus eteenpäin