| Avoinna arkisin klo 9-17

Vinkit lapsiperheen kodin sisustukseen, osa 2

26-07-2016

Pelaa tekstiileillä

Laadukkaat materiaalit ja kestävät kankaat ovat lapsiperheen pelastus, kahdestakin syystä – sen lisäksi, että ne on helppo pitää puhtaana, niiden avulla lastenhuoneen sisustusta on helppo päivittää sitä mukaa, kun lapsi kasvaa. Se, mikä miellyttää lapsen silmää viisivuotiaana, tuskin tuntuu yhtä hienolta enää alakouluiässä.

Lapsiperheen sohvanpäällisissä, matoissa ja muissa tekstiileissä kannattaa ottaa huomioon niiden helppohoitoisuus, pestävyys ja esimerkiksi kyky sietää kosteutta – jos matto menee pilalle kaatuneesta maitomukillisesta, se ei todennäköisesti ole järin hyvä valinta lapsiperheeseen. Sohviin ja nojatuoleihin on usein mahdollista saada likaa hylkivä verhoilu.

Tyynynpäällisillä, verhoilla ja muilla kankailla saat helposti muuteltua lastenhuoneen ilmettä. Neutraalia sävymaailmaa on helppo maustaa esimerkiksi lapsen lempivärin mukaan, ja näin huoneen tunnelma säilyy lapselle mieluisena. Koska lastenhuone on lasten omaa valtakuntaa, sen sisustus saa olla rohkeasti lapsen näköinen, vaikka se tarkoittaisikin poikkeamista kodin muun sisustuksen linjasta. Vaikka suosisit itse neutraalia väripalettia ja maanläheisiä sävyjä, voi lapsi rakastaa vaaleanpunaista, limenvihreää tai vaikka auringonkeltaista ja haluta näitä värejä myös omaan huoneeseensa.

Lapsiperheen sisustus

Ideoikaa yhdessä!

Viihtyisässä kodissa jokaisen perheenjäsenen kädenjälki saa näkyä. Lasten tekemät värikkäät askartelut, maalaukset tai piirrokset voivat tuoda hauskan väriläiskän sisustukseen, ja mikä parasta, teosten esille asettaminen kehittää samalla myös lapsen itsetuntoa.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tee-se-itse-idea sisustukseen, mieti, voisiko lapsi auttaa jotenkin valmistusprojektissa. Hieman vanhempi lapsi suoriutuu jo vaativammistakin askarteluista. Miltä kuulostaisi esimerkiksi somien pom pomien, hauskojen viirinauhojen tai värikkäiden origamilintujen askarteleminen talkoovoimin?

Jos lapsesi ehdottaa jotain muutosta huoneeseensa, hullunkurisiakaan ideoita ei kannata tyrmätä suoralta kädeltä. Sen sijaan voit yrittää pohtia, voisiko lapsen ideaa jotenkin jalostaa eteenpäin tavalla, joka tyydyttäisi teitä molempia. Mikäli lapsi haluaa nukkua majassa, mieti, saisiko vuoteen ympärille jonkinlaisen verhon tai katoksen, joka toisi kutkuttavaa majatunnelmaa. Jos lapsi puolestaan kaipaa huoneeseen aktiviteetteja, yksi takuuvarma keino on asentaa kattoon voimistelurenkaat. Hauskan ajanvietteen lisäksi ne kehittävät samalla lapsen motoriikkaa ja tarjoavat liikunnan riemua.

Lapsiperheen sisustus

Muista, että muutokset eivät ole ikuisia

Jos jännität muutosta tai arvelet lapsen kyllästyvän hetkessä uuteen sisustukseen, kannattaa muistaa, että sisustusmuutokset eivät ole ikuisia – seinät voi aina maalata uudestaan, majan purkaa ja verhot vaihtaa, jos vanha ei enää miellytäkään. Lapsiperheen sisustuksen tärkein sääntö onkin, ettei kaiken tarvitse olla niin vakavaa: kunhan turvallisuusasiat ovat kunnossa, voit hullutella ja kokeilla mitä mielikuvituksellisimpia sisustusideoita!

 

Aurea LKV

 

Lue lisää aiheesta:

Vinkit lapsiperheen kodin sisustukseen, osa 1

Lemmikkikodin sisustaminen – 5+1 vinkkiä

 

Jaa kirjoitus eteenpäin