| Avoinna arkisin klo 9-17

Vinkkejä sijoitusasunnon hankintaan

19-04-2016

Mistä sijoitusasunto kannattaa hankkia?

Kun alat suunnitella sijoitusasunnon hankintaa, kannattaa ihan ensin pohtia, missä ja millaisella alueella vuokralaisen kannalta mielenkiintoisin asunto voisi sijaita. Yliopistokaupungit ja kasvukeskukset ovat tavallisesti paikkoja, joista sijoitusasuntoa kannattaa ensimmäisenä lähteä etsimään.

Kaupunkien keskusta-asunnot ovat haluttuja kohteita, mutta myös keskustan lähialueilla, hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien päässä sijaitsevat asunnot ovat usein kannattavia sijoituksia. Jos etsit sijoitusasuntoa muualta kuin keskustasta, kannattaa perehtyä kaupunginosan ominaispiirteisiin, kuten kauppojen määrään ja bussiyhteyksiin. Muista, että mikään ei myöskään estä sinua hankkimasta sijoitusasuntoa jostain muualta kuin kotikaupungistasi!

Millainen sijoitusasunnon kannattaa olla?

Paitsi sijainti, myös asunnon kunto on merkittävä tekijä sijoitusasuntoa valitessa. Suhteellisen uusi ja hyvässä kunnossa oleva asunto on haluttu vuokrakohde, joten tämä asia kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, kun etsit mahdollisimman kannattavaa sijoitusasuntoa. Yksi hyvä keino on miettiä, millaisessa asunnossa itse suostuisit asumaan. Mikä miellyttää sinua, miellyttää todennäköisesti myös potentiaalista vuokralaista. Muista, että pienet asunnot ovat usein kannattavimpia sijoituskohteita.

Asunnon kunnon lisäksi sijoitusasuntoa valitessa kannattaa tutustua huolellisesti myös taloyhtiöön. Hyvin pidetyssä taloyhtiössä on ilo asua, ja sieltä myös sijoitusasunnon hankkiminen on usein turvallisinta. Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa siis myös tutkia tarkoin isännöitsijäntodistus, tilinpäätös, tehtyjen remonttien selvitykset ja tulevat remonttisuunnitelmat.

Laske tuotot tarkkaan

Edellä mainittujen asioiden lisäksi sijoitusasuntoa harkitessa kannattaa ottaa laskin käteen ja kirjata ylös muutamia tärkeitä lukuja. Jotta sijoitusasunnon ylläpitäminen kannattaa, on prosentuaalisen vuosituoton oltava riittävä. Todellisen tuoton lopulliseen määrään vaikuttavat luonnollisesti asunnon hankintahinta ja maksettavan yhtiövastikkeen määrä. Näiden lisäksi tuottoa laskiessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset tulevat remontit, jotka voivat lohkaista tuotoista hetkellisesti yllättävänkin ison osan pois.

Koska sijoitusasunnon tuotto syntyy vuokratuloista, on hyvän vuokralaisen valinta asuntosijoittajalle tärkeä tehtävä. Lue vinkit toimivan vuokrasuhteen solmimiseen täältä.

Asuntosijoittaminen on parhaimmillaan helppo ja mukava keino varallisuuden kerryttämiseen. Jotta onnistuisit sijoitusasunnon valinnassa, kannattaa ennen ostopäätöstä tutustua sijoittamisen saloihin ja hyödyntää itse ostovaiheessa ammattilaisen apua. Jos sijoitusasunnon hankkiminen kiinnostaa, välittäjämme auttavat mielellään sopivan kohteen etsinnässä!

Selaa myytäviä kohteitamme täältä.

Jaa kirjoitus eteenpäin